Annabel Lee – een Coffey + Hill thriller [recensie]

In deze bloedstollende thriller van Mike Nappa wordt de tiener Annabel Lee Truckson samen met een waakhond door haar mysterieuze oom in een militaire bunker onder de grond gestopt. Een verklaring krijgt ze niet. Het laatste wat haar oom tegen haar zegt, zijn een paar Duitse woorden en het bevel: ‘Doe de deur voor niemand open, hoor je? Ook niet voor mij.’

Boven de grond zijn twee detectives, een voormalige sluipschutter genaamd The Mute en een raadselachtige ‘Dr. Smith’ op zoek naar Annabel. Hoe weten ze van haar bestaan? Wie wil haar bevrijden? En waarom wil de ander haar voor altijd gevangen houden? En wie vindt haar als eerste? 

Recensie
Dat dit de eerste thriller is die de Amerikaanse journalist Mike Nappa heeft geschreven is beslist niet iets dat merkbaar is. vanaf het begin van het verhaal word je meegenomen op zoek naar de reden van de eenzame opsluiting van Annabel Lee en een Duitse herder die naar het schijnt mensenvingers eet.

Op woensdag 2 september maakt oom Truck Annabel Lee midden in de nacht wakker en beveelt haar mee te gaan. Hij neemt haar en de hond mee naar buiten, naar een tunnel, ze komen uit bij een bunker die diep onder de grond ligt. ‘Blijf hier’ instrueert hij haar, wat er ook gebeurt, al duurt het dagen- wekenlang, je doet voor niemand open. Zelfs niet voor mij als je me de ‘code’ niet hoort zeggen. “Al sinds ze kan praten leert oom Truck Annabel Lee ieder jaar een zinnetje voor noodgevallen.”

Trudi Sara Coffey is een privédetective, die op een dag bezoek krijgt van dhr. Smith. Hij verteld haar op zoek te zijn naar Steven Grant, hij laat haar een foto zien en Trudi herkent de man op de foto als Truck, een vriend van haar ex-echtgenoot Samuel. Dit maakt dat Trudi weer contact opneemt met haar ex en meteen beginnen de ergernissen van vroeger zich weer op te stapelen.

Een ander persoon die een hoofdrol in de thriller Annabel Lee speelt is de man die in het leger de naam The Mute van zijn aanvoerder Truck gekregen heeft. The Mute en Truck zijn in het verleden samen vaak op pad geweest om op terroristen te jagen. het bijzondere aan The Mute is dat hij niet kan praten en een enorm litteken heeft overgehouden aan een ongeluk tijdens een aanval op terroristen.

The Mute komt er op een bijzondere wijze achter dat Truck is vermoord. Hij heeft de hulp van samuel nodig om de opdracht, ‘het terug vinden van 2 diamanten’, die Truck hem net voor zijn dood heeft gegeven uit te voeren. Die komt er niet onderuit om de hulp van zijn ex-vrouw Trudi in te schakelen. Waar die 2 elkaar eerst tegen werken blijkt dat ze elkaar later meer dan ooit nodig hebben.

 

Tijdens hun zoektocht naar de ‘2 diamanten’, komen ze er achter dat er nog iemand naar op zoek is. Deze persoon werkt hun behoorlijk tegen en er ontstaat een fel duel waarbij er behoorlijk wat geweld word gebruikt.

Pff, wat een spannend boek is Annabel Lee! Het boek is vanuit wisselend perspectief geschreven, waardoor je steeds verder word meegenomen in de drijfveren en ontwikkelingen van de hoofdpersonen en je leert hen ook steeds beter kennen. de ontknoping was niet helemaal wat ik verwachte, maar maakt het verhaal er niet minder spannend om. Als je een liefhebber van thrillers bent, dan mag dit boek niet aan je collectie ontbreken!

Annabel Lee – Mike Nappa
Thriller, paperback, 399 pagina’s, uitgeverij Kok
Bestel Annabel Lee hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share