Lamaze take and tidy play mat

lamaze1Dit Lamaze speelkleed is geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden. 

Grappige gekleurde dierenvriendjes bevorderen het zicht v/d baby
– De baby blijft ontdekken met de zachte stofjes en linten op de mat. De waterafstotende onderkant maakt de mat ideaal voor gebruik in de tuin of in het park
– Neem de mat mee onderweg of berg de spullen er netjes in op
– De baby zal genieten van het vinden en luisteren naar de knisper plekken op de mat

Recensie
Als ik dit speelkleed zie, dan denk ik van: “Die hadden wij een paar jaar terug moeten hebben!”. Dit omdat dit speelkleed vele voordelen heeft t.o. de box- en  speelkleed  die wij destijds hadden. Zelf hadden we vroeger een katoenen box- en speelkleed die gevoerd was. Dik en onhandig om mee te nemen. Dit speelkleed van Lamaze is praktisch en leuk!

Allereerst ziet dit speelkleed er gewoon ontzettend leuk, vrolijk én speels uit. Heldere kleuren en prachtige dieren sieren dit kleed. De knispers die op diverse plekken in het stof zijn verwerkt, de lintjes en het zachte stof zorgen ervoor dat baby’s en dreumesen uren zoet zullen zijn met het ontdekken van al deze dingen.

Deze Lamaze speelkleed vouw je éénvoudig en makkelijk op tot een  draagbare tas. Het kleed en het eventuele speelgoed van je kleintje kun je dus op een praktische manier opbergen én meenemen. Zo hou je alles bij elkaar.

P1360398Hoe maak je van het speelkleed een tas? Je legt het eventuele speelgoed in het midden van het kleed. Vervolgens vouw je de hoeken naar elkaar toe  (dit wijst zichzelf, de gebruiksaanwijzing heb je waarschijnlijk niet eens nodig) en klaar is jouw handige tas!

De handvaten zitten in het kleed verwerkt. Dus ook de handvaten (zeg maar gaten in het kleed) zorgen ervoor dat kleintjes dit kunnen ontdekken. Jonge kinderen zullen ontdekken dat ze hier hun hand door kunnen steken en dat ze hiermee het kleed omhoog kunnen trekken. Dit is naast de knispers, lintjes en zachte stof iets waar baby’s en dreumesen ook tijden mee kunnen spelen.

Verder heeft dit Lamaze speelkleed een waterafstotende onderkant, waardoor je het kleed ook buiten in de tuin of in het bos mee kunt nemen.

Het enige wat ik zelf mis op dit kleed is een klein spiegeltje. Uit ervaring weet ik dat jonge kinderen hier uren naar kunnen kijken. Dus dat is iets wat ik zelf erg leuk had gevonden op dit kleed.Voor ons gezin was dit vroeger perfect geweest voor het picknicken in het bos.

Wat ik wel een groot nadeel vind, is dat dit kleed op 30 graden gewassen moet worden. Ik heb destijds bewust een kleed gezocht wat op 60 graden gewassen kon worden. Puur uit hygiënisch oogpunt (later was ik hier héél erg blij om, want baby’s moeten ook wel eens spugen en als je pech hebt, krijgt je baby een spuitluier en zit alles eronder….). Lang leve de wasmachine!! Heerlijk als je op zo’n moment het speelkleed op 60 graden kan wassen.

P1360394Al met al is dit speelkleed van Lamaze een geweldig kleed, wat er leuk uitziet en ook nog eens heel erg praktisch is. En de wat oudere broertjes of zusjes? Ook die zullen dit kleed al gauw helemaal geweldig vinden. Mijn dochter heeft direct al haar knuffels verzameld voor op het kleed. Ook haar vriendje vond dit kleed helemaal geweldig. En zo speelden ze de hele middag vadertje en moedertje op het speelkleed, samen met alle poppen en knuffels.

“Opgeruimd staat netjes”, Take and Tidy speelmat
148 x 148 cm, 400 gram, Lamaze
Koop deze praktische speelmat hier >>>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Konijntje Bella, lief en leerzaam babyspeelgoed.

Officieel heet dit konijntje in het Nederlands “Mijntje” maar het wordt verkocht onder de naam …

Share
Share