Efteling-feetjes vangen met je smartphone

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de Efteling feetjes vangen met hun smartpone. Bij de Rabo-kluis (vlak bij de ingang van het park), kunnen bezoekers dit spel spelen. Het gaat om een gratis Layar-applicatie, waarbij de speler zoveel mogelijk feetjes moet sparen. Deze feetjes vliegen rondom de Rabo-kluis. Dit spel is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook volwassenen zullen zich volop vermaken met dit spel.

Het verhaal
Het spel gaat over het verhaal Feetje en de kluis. Feetje leert de heks, dat het beter is om te sparen, dan om het geld direct uit te geven. Door middel van dit verhaal, hopen de Efteling en de Rabobank dat kinderen leren te sparen. Niet alleen een leuk spel en een leuk verhaal, maar dus ook nog leerzaam.

Hoe werkt het?
Bezoekers kunnen naar de website van Feetje en de Kluis gaan om het spel te activeren op de smartphone. Bij het opstarten van de Layer applicatie gaat de camera van de smartphone automatisch aan. De GPS van de telefoon weet waar de bezoeker zich bevindt en het kompas weet in welke richting de bezoeker kijkt. De bezoeker die dan rondkijkt door zijn telefoon, ziet allemaal feetjes vliegen en hoort ze daadwerkelijk giechelen.

De bedoeling is om de feetjes te sparen, door op ze te klikken. Maar dit lijkt simpeler dan is het is…Er vliegt namelijk ook een heks rond. Vang je per ongeluk de heks, dan gaan al je punten verloren.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …