Het Nederlandse Bakboek van Uitgeverij Kosmos

Bakken: nu het ultieme Nederlandse Bakboek

Het Nederlandse Bakboek van Uitgeverij Kosmos

Nadat Het Nederlandse Bakboek vorig jaar de prijs van hét kookboek van het jaar 2012 heeft gewonnen heeft uitgeverij Kosmos nu een tweede druk op de markt kunnen brengen.

Afgezien van het traditionele kookboek van Libelle en Margriet iets wat maar weinig kookboeken overkomt. Ik zeg kookboek, maar het is een boek over bakken van taarten, cake, koekjes, brood, ontbijtkoek (door sommige kruidkoek genoemd), pannenkoeken en wafels. En allemaal met in het achterhoofd dat het de oer-oude Nederlandse recepten zijn zoals onze grootmoeders al in de keuken voor de feesten en voor op zondagen zaten te bereiden en te bakken.

Het Nederlandse bakboek: recept Jan Hagel koekjesEen bakken is weer helemaal in. Opvallend is hoe in mijn timeline op Facebook niet regelmatige taarten en koekjes de revue passeren en op de televisie met programma’s als ‘Heel Nederland bakt!” van de omroep Max. Dit boek is dus op het juiste moment verschenen lijkt het wel.

Recensie:

De Nederlandse bakboek: eten van beschuit met muisjes op school vroegerHet boek is een afwisseling van (oud)-Hollandse recepten met duidelijke uitleg en goed overzicht van de ingrediënten met verhalen over de historie van het gebak en gebak eten in Nederland. Dat maakt het zelfs een leesbaar boek in de boekenkast thuis zonder dat je ooit een recept daadwerkelijk uitprobeert. Eigenlijk een mooi overzicht van Nederlandse Cultuurgeschiedenis op het gebied van bereiden en eten van gebak, want ook Spekkoek, een import product uit ons Nederlands Indië heeft gewoon een plaats gekregen. Gebak moet overigens breed worden uitgelegd. Het is naast de onvermijdelijke appeltaart en andere traktaties, koekjes ook brood en pannenkoeken/wafels.

Het boek wordt via Bol.com aangeboden voor €29,25 wat wel een juiste prijs is voor omvang en kwaliteit (geboden in zeer harde kaft) van zo’n boek, maar voor een kookboek toch wel aan de prijs. Hoe dan ook voor onze bakkers onder ons een prima boek om het huis weer met heerlijke bakluchten te vullen en gezin en bezoekers te verwennen bij de koffie en de thee!

Bestel Het Nederlandse Bakboek hier >>>>

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …