Een doosje kerst

In een bos hier ver vandaan,
waar hoge rijen sparren staan,
stapt een jongen op zijn fiets.
Hij gaat op zoek naar iets.

Recensie
Met bovenstaand stukje tekst begint een doosje kerst en dat prikkelt uiteraard meteen de nieuwsgierigheid. Want bij het lezen van het rijmpje wil je weten wat die jongen nu aan het zoeken is. Waar hij precies naar op zoek gaat, verklap ik natuurlijk niet…
Maar wat ik wel kan vertellen is dat hij je mee neemt op een reis langs de mooiste – winterse – tafereeltjes en het ondanks de kou, een warm verhaal is.

Een doosje kerstmis is volledig op rijm geschreven en is daardoor een heel prettig voorleesboek. De zinnen lopen vloeiend in elkaar over en rijm doet het altijd goed bij peuters en kleuters. Het verhaal wordt schitterend in beeld gebracht door sfeervolle prenten die warm en aandoenlijk zijn. Illustraties en tekst vloeien als het ware samen tot één geheel.

Een schitterend boek dat ik keer op keer met mijn dochter lees. Eigenlijk is er slechts één nadeel aan het boek… De winterse prenten en de vredige kerstsfeer doen het wat minder goed in de zomer.

Een doosje kerst – Riet Wille
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …