de wereld van sesamstraat

De wereld van Sesamstraat

In De wereld van Sesamstraat worden alle zintuigen ingezet: zien, voelen, luisteren, ruiken. Alleen proeven… Nou, misschien ook nog wel. Met het derde deel in de bijzondere serie doe-, voel- en luisterboeken van Rubinstein in samenwerking met NLBB Vereniging van Leesgehandicapten kom je terecht in De wereld van Sesamstraat. Na Nederland met Nijntje en Engeland met Winnie de Poeh, mogen nu de Verenigde Staten hun belangrijkste kinderambassadeur sturen.

Recensie
De wereld van Sesamstraat is een bijzondere combinatie van een voelboekje met bijbehorende cd. Maar hoewel als eenheid verkocht, komt het niveau van het boekje en de cd niet overeen; ze lijken voor verschillende leeftijdsgroepen gemaakt te zijn.

Het boekje is een voelboekje over horen, zien, ruiken, proeven en voelen, met bijvoorbeeld schuurpapier op de plek van een zandkasteel. Een heel leuk Sesamstraat boekje voor kinderen, die net beginnen met woordjes zeggen. Grappig aan het boekje is dat alle plaatjes een onderschrift in braille hebben. Maar dat is eigenlijk alleen leuk voor ouders die braille zouden willen leren of voor blinde kindjes. Wel kan je aan de hand van het brailleschrift natuurlijk goed uitleggen dat er mensen zijn die niet (goed) kunnen zien.

De bijbehorende cd gaat ook over de 5 zintuigen, zeer informatief en al best ingewikkeld. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe horen precies in zijn werking gaat, met geluidsgolven en trilhaartjes tot een trommelvlies en hersenen aan toe. De aanduiding op het boekje “met verhaaltjes op cd” vind ik dan ook geen recht doen aan deze stukjes tekst, die doordacht en leerzaam zijn. Prinses Laurentien leest ze voor en dat doet ze erg leuk, minder koninklijk dan je misschien zou verwachten. Haar tekstjes worden afgewisseld met hele leuke, vrolijke, typische Sesamstraatliedjes over alles wat met je zintuigen te maken kan hebben. Al met al een hele leerzame en vooral superleuke cd waar kinderen ademloos naar luisteren. Erg fijn voor een lange autorit…

De wereld van Sesamstraat
Dreumes en peuter boek, hardcover, 10 pagina’s, Rubinstein

Lees ook:
De wereld van Eric Carle
Draakje leert het wel
Kleuter woordenboek

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Elmo en Arjan uit Sesamstraat verrassen kinderen op Schiphol

Lachende kinderen op Schiphol door de grapjes makende Elmo uit Sesamstraat. Het is een bijzondere …

Share
Share