Jamie kookt Italië

Jaren geleden trakteerde ik mezelf op een kookboek van jamie Oliver. Eerlijk gezegd vond ik hem op televisie niet leuk, veel te groot ego. En dat bleek ook in zijn boek wat veel foto’s van hemzelf bevatte.

Maar… het had ook ongelooflijk goede recepten. Enkele daarvan zijn nog steeds succesrecepten wanneer iemand komt eten. Eenvoudig te maken en bijzonder lekker! Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe boek van Jamie Oliver: Jamie kookt: Italië.

Beschrijving
Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken van veel thuiskoks.

Mening
lk ben helemaal weg van dit kookboek. Er staan zoveel haalbare recepten uit die er lekker uit zien!

Er staan ook in dit boek veel foto’s, maar niet alleen van Jamie Oliver, ook van de vele “Nonna’s” die hun eigen recepten delen. Over hen staat ook wat informatie en vervolgens worden de recepten ‘overgeleverd’ daardoor ze niet verloren gaan, maar doorgegeven worden aan alle bezitters van Jamie kookt Italië. En ik ben blij dat ik er daar één van ben!

 

Zelf nutella maken, een recept voor spaghetti Carbonara (wat ik ooit zo enorm lekker gegeten heb in Zwitserland, maar nooit meer op die manier heb kunnen reproduceren, ik ga dit recept zeker uitproberen!), recepten voor vis, groenten, vlees, pasta, anti-pasta, nagerechten…. en het ziet er allemaal zó aantrekkelijk uit!

De meeste recepten zijn -ook voor mij- haalbaar (ik houd niet van kookboeken waarbij de moed me in de schoenen zakt bij het lezen van de bereidingswijze, of de ingrediëntenlijst..). En net wanneer ik bij het lezen van een recept denk “wat bedoelt hij met waaiervorm” zie ik een stap-voor-stap foto-overzicht. Kortom: bijzonder goed te doen!

Ieder recept heeft een naam (uiteraard) en daaronder staan de ingrediënten die het gerecht het meest kenmerken. Zo kun je meteen zien of de smaak-combinatie je aanstaat. Dan volgt een stukje tekst en op een overzichtelijke manier de lijst met benodigdheden en de bereidingswijze. Voor typisch Italiaanse streekproducten wordt een alternatief geboden.

 

Op mijn lijstje van recepten die ik deze zomervakantie nog wil maken staan naast de klassieke Carbonara en de nutella, de ‘gevulde gesmoorde bleekselderij’, de ‘gegrilde-abrikozensalade’ en de ‘tarbot al forno’. Wanneer je mijn Instagram-account volgt, kun je de eindresultaten binnenkort zien!

Jamie kookt Italië – Jamie Oliver
Hardcover, uitgeverij Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …