Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van kleuters geweest en kon ik helemaal los gaan met voorlezen en de boekenhoek vullen met prachtige boeken. Later kreeg ik zelf kinderen en stonden er twee ondiepe grote manden op de woonkamervloer vol met prentenboeken in alle soorten en maten. De kids konden er goed bij, zelf pakken, zelf lezen, en met een boek naar me toe lopen om te worden voorgelezen. Genieten.

Inmiddels zijn de prentenboeken naar boven verhuisd en komen ze naar beneden als jonge neefjes en nichtjes langskomen. Dit boek is inmiddels een van mijn favorieten! Voorlezen van dit boek kan goed aan kinderen vanaf een jaar of vier. Ze kunnen een bladzijde kiezen die ze aanspreekt, dan kiezen ze waarschijnlijk een dier dat ze leuk vinden!

Je hoeft het boek namelijk niet van voor naar achteren te lezen. Het kan wel, en dan merk je dat het gaat over dieren die merendeels alleen leven en dieren die juist in groepen leven bijvoorbeeld. Ook waar de dieren leven wordt beschreven, maar vooral zie je dit aan de prenten. Naast de tekst lezen is het een boek waar je samen met je kind in kunt kijken om te ontdekken wat er allemaal te zien is op de prenten.

Prachtige prenten, zachte kleuren, leuke weetjes, informatief. Een tegen allen is een informatief prentenboek dat je jarenlang kunt voorlezen en dat waarschijnlijk later door je kind zelf wordt gepakt om eens een stukje te lezen.

Algemene informatie
Van een bijenkorf waarin 50.000 goed georganiseerde bijtjes leven tot een eenzame octopus die in de oceaan zelden gezelschap opzoekt. In dit boek ontdek je dat sommige dieren in grote groepen leven terwijl andere liever het grootste deel van hun leven alleen doorbrengen. Kom meer te weten over de bijzondere gewoontes van okapi’s, koala’s, nijlpaarden, neushoorns, flamingo’s, schorpioenen en tal van andere sociale en minder sociale soorten.

Een tegen allen, leven in een groep of (bijna) helemaal in je eentje, is een hardcover prentenboek van 48 pagina’s, gemaakt door Mia Cassany en uitgegeven door uitgeverij Infodoc. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

About Eline de Weger

k ben Eline, moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Inmiddels zijn ze 16, 13 en 11 jaar oud. Wat gaat de tijd enorm hard: cliché, maar ik ervaar het wel zo. Een hond en kat maken ons gezin compleet. Een van de twee wil altijd wel geknuffeld worden. Ik geniet er enorm van dat ik weer meer mijn eigen tijd kan indelen nu de kids ouder zijn. Elke fase heeft z’n charme!

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …