Vos en Haas en de seizoenen

Elk jaar is het één keer lente. En één keer zomer. En één keer herfts. En één keer winter. Dat gaat zo. Daar is niets aan te doen. Maar dat is ook niet erg. Want de lente is leuk en de zomer ook. In de herfst waait het en in de winter valt er sneeuw. Er valt altijd wel iets te beleven met Vos en Haas. Het hele jaar rond!

Recensie
De boeken van Vos en Haas zijn en blijven leuk. De leuke en grappige verhalen gecombineerd met prachtige prenten zorgen ervoor dat kinderen (en hun ouders) al snel gek zijn op Vos en Haas. In dit prentenboek staan vier leuke verhalen. Elk verhaal speelt zich weer in een ander seizoen af. Het boek begint met de lente, met als titel “Vos en Haas Troep is leuk!”. Alleen al de titel zorgt hier in huis voor heel wat gelach. Mijn zoon van 7 jaar en dochter van 4 jaar vinden dit verhaal bij voorbaat al leuk. Zodra ik begin voor te lezen, zijn ze muisstil… voor eventjes dan, want al gauw beginnen ze te schateren van het lachen. Ze vinden het verhaal én de illustraties super grappig. De illustraties worden dan ook goed bekeken en hele verhalen hebben ze bij de illustraties, van wat er allemaal gebeurd op de tekening. Heerlijk om te zien!

Bij de andere drie verhalen gaat het al precies zo. En voor we het weten is het boek alweer uit. Zonde zeg!! Ik heb zelf dan ook net zo genoten van het boek als mijn kinderen. Wat is er nou leuker dan zulke enthousiaste kinderen te zien tijdens het voorlezen. Dit is dan ook gelijk een groot compliment voor de auteur en illustrator van dit boek! Vos en Haas en de seizoenen is dan ook een heerlijk voorleesboek én een geweldige kijkboek. Want alleen de illustraties bekijken in dit boek is ook al erg leuk om te doen! Het boek mag dan eigenlijk ook niet missen op de boekenplank.

Vos en Haas en de seizoenen – Sylvia Van den Heede
Prentenboek, hardcover, 64 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …