Mama gaat ook studeren

September komt eraan. De zomer voorbij, terug naar school, de routine, werken. Na de vakantie met dagjes uit, soms uitslapen, niks doen, komt er toch weer een nieuwe start.

Jordy gaat het eerste leerjaar overdoen. Zal hij dyslexie hebben? Waarom is hij opeens altijd zo druk bij de logopediste? Ik weet dat hij niet gemotiveerd is voor te lezen omdat hij het nog niet kan, maar waarom reageert hij opeens als een stuiterbal? Waarom moet hij Jessy altijd pesten? Die twee zijn echt kat en hond voor elkaar.

Jessy gaat naar het bijzonder onderwijs, ze kan niet gewoon mee volgen op de basisschool. In het eerste is ze al blijven zitten (speelvogeltje) Nu moest ze anders in het tweede ook blijven zitten. Maar nadien dan? Ze kan het hoor, maar ze is wat te traag, nog een beetje een speelvogeltje.

Volgens haar IQ test, komt ze bij leertype 1, wat ik helemaal niet bij haar karakter vind passen. Maar ze gaat daar wel terecht komen bij kindjes van leertype 1. Ik hoop dat ze nog in leertype 8 terecht komt, want altijd maar onder individuele begeleiding, een beroep leren. Niet als puber naar het gewone secundair beroeps onderwijs kunnen gaan. (misschien is het voor mij nog onbekend terrein) maar het liefst zie ik Jessy ook net als haar grote zus Kelly ze gaat nu BSO doen op het Lutgardis in Mol, verzorging en haartooi. Jessy kan dat ook! Daar ben ik zeker van.

Kelly gaat opeens met de fiets naar school, naar Mol, 7km hier vandaan. Tijdens het gesprek met het CLB over Jessy eigenlijk kwam dat ter sprake, dat Kelly het 6de leerjaar van de basisschool kon overslaan (omdat ze in het 2de leerjaar al had gedubbeld) kleine Kelly wordt opeens een groot meisje, een puber.

Haar vormsel natuurlijk dan al maar gedaan.

De schoolboeken zijn besteld.

Het was met de betaling van de schoolboeken, de zicht en spaarrekening weer in evenwicht brengen, dat het opeens toch in mijn hoofd opkwam. Waarom zou ik ook niet gaan leren?

Natuurlijk had ik het wel eens in een folder gezien of op internet, de opleidingen van NHA. Ik keek er weer op, wat een keuze allemaal. Psychologie, maar welke? Want er is zoveel er ook mee… maar naar veel wikken en wegen koos ik toch voor kinderpsychologie. Want ik wil zeker wel meer te weten komen over ADD, ADHD, dyslexie, onderwijs, pubers.

Gisteren kon ik mijn cursus halen op de Post, meteen aan de slag natuurlijk, eerste hoofdstuk was pittig, maar verder doorgebladerd natuurlijk en er staan nog zoveel interessante onderwerpen in (broertje zusje relatie (heel herkenbaar) aankleden (Jessy is er ook heel traag nog mee) bedplassen (is hier verleden tijd, maar wel er mee te maken gehad) slaapwandelen, in de slaap praten. Er staat zoveel in dat ik zeker gemotiveerd ben om dit allemaal te leren. Natuurlijk ga ik er ook veel over bloggen, mailen, schrijven, meer de onderwerpen ter sprake brengen.

Nog een weekend…. En dan begint de school weer, mama terug werken, maar mama ook terug studeren, nieuwe hardlooptrainingen voor een halve marathon, terug naar de fitnes op de woensdag voormiddag. Alles weer met een nieuwe start. Maar we zijn er klaar voor.

About Sandra.S

sandra.schoute@telenet.be'
Hallo, ik ben Sandra 34jaar, en ik heb 3padjakkertjes Kelly(11) Jessy(8) en Jordy(7) ik werk 2.5dag per week in de thuiszorg. Mijn hobby's zijn hardlopen, mijn laptop en BlackBerry, vooral mailen, bloggen. tijdschriften lezen (geen roddelboekskes) fotografie en schrijven.

Check Also

Afscheid vs. Afscheid [persoonlijk verhaal]

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat mijn dochter Syrah afscheid nam van haar oude …