Astrid Lindgrens Värld

Twee nichtjes van mij zijn een paar jaar geleden eens in het theaterpark Astrid Lindgrens Värld geweest. Ze kwamen tijd te kort en in hun beleving hebben ze de echte Pippi Langkous gezien. Ook hun ouders hebben volop genoten van het park. Het staat bij ons dus op het verlanglijstje…

Astrid Lindgrens Värld ligt in Zuid-Zweden. Veel vakantiegangers bezoeken dan ook dit prachtige theaterpark. Bezoekers kunnen Pippi Langkous en vele andere figuren uit de verhalen van Astrid Lindgren tegenkomen. Het park gaat op 9 mei 2013 weer open en zal dit jaar worden  uitgebreid met boerenhof Katthult waar belhamel Emiel woont. Boerenhof Katthult zal op 16 juni 2013 geopend worden. Het nieuwe Katthult is ruim twee hectare groot. Het ligt bij een eikenheuvel, in een prachtig natuurgebied. Hier kunnen bezoekers een boerenhof ervaren zoals die er 100 jaar geleden uitzag. Dat wil zeggen met veel dieren, maaiweides en grote en oude eikenbomen. Natuurlijk kun je hier Emiel ontmoeten, die allerlei avonturen beleeft.

De andere figuren die je in dit theaterpark tegen kunt komen zijn; Ronja de Roversdochter, De gebroeders Leeuwenhart, de kinderen van de Zeekraaibaai, Michiel van de Hazelhoeve en nog vele anderen. Verder zijn er maar liefst 120 acteurs en actrices die elke dag vijftig verschillende theatervoorstellingen geven. Natuurlijk is er ook aan spelen gedacht. Want wanneer er geen voorstelling is in de werelden die normaal gezien voor de uitvoeringen worden gebruikt, mogen kinderen hier volop spelen. Want welk kind droomt er niet van om op de Mattisburcht te klimmen of aan boord van de Hoppetossa te stappen, de boot van papa Efraïm Langkous? Kinderen kunnen zich hier dan ook volop uitleven! Nieuwsgierig geworden naar Astrid Lindgrens Värld?, klik dan hier voor meer informatie.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.
Share
Share