Kees van Dijk

Kees van DijkEen hilarisch prentenboek over een doodgewone dinosaurus met voorspellende gaven
Er was een dinosaurus,
zijn naam was Kees van Dijk.
Hij woonde met zijn vrouw Marie
in de buurt van Waterswijk.

Op de speelse wijze die hun prentenboekenteksten zo aansprekend maakt, huppelen Erik van Os en Elle van Lieshout door het leven van de dinosaurusfamilie Van Dijk. We horen hoe pa op jacht gaat en ma het huishouden doet, hoe Kareltje – het kind – met zijn vriendjes speelt en het gezin ’s avonds gezellig tafelt. En voor het slapengaan vertelt vader Kees natuurlijk
een verhaal…

FullSizeRender-2

En als ze gingen slapen
bij de ondergaande zon
zei Kareltje: ‘Vertellen pap!’
en Kees van Dijk begon
te vertellen over later
en met al wat Kees verzon
leek het of hij heel ver in de toekomst kijken kon

Recensie:
Een grappig boek. Dat het over dino’s gaat geeft dit boek een pluspunt voor onze zoon. Dat het vervolgens een heel grappig boek is met dino’s met menselijke trekken en gedrag maakt het komisch.

FullSizeRender-3

Dino kinderen die spelen met speelgoed gemaakt van botten, een dino moeder die stofzuigt met een mammoet en een feestmaal met een op menselijke wijze versierde en bereide krokodil. Het verhaal is alledaags, met een knipoog dus, en gaat over vader die op jacht gaat, moeder die stofzuigt, kinderen die met vriendjes spelen en puzzelen maar dan gaan ze aan het einde van de dag naar bed en komt vader Kees met zijn verhaaltjes voor het slapen.

FullSizeRender-1

Heerlijke fantasierijke blik op de toekomst waar onze kinderen zich natuurlijk in kunnen vinden want het is de realiteit van vandaag. En uiteraard vindt iedereen de verhalen van Kees maar flauwekul. Maar het maakt Kees niet uit want hij vindt het leven op zijn mooist met zijn gezin en een beetje fantasie.

FullSizeRender

Het boek staat leuk op rijm en heeft ook steeds een terugkerend ‘refreintje’ over de alledaagsheid. Mijn kinderen vinden dat soort elementen heerlijk want zo konden ze na een paar keer lezen al stukjes aanvullen en meedoen.

Kees van Dijk – Elle van Lieshout & Erik van Os
Hardcover, 26 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …