Urtizon: voor de (zon)gevoelige huid

Screenshot 2014-06-08 at 20.37.01 Mijn oudste krijgt al warmte-uitslag in de schaduw en reageert ook met pukkeltjes op de diverse zonnecrèmes die in de supermarkten te koop zijn. Aan het eind van een zonnige dag, heeft hij vaak rode vlekjes op zijn schouders en is de huid van zijn gezichtje helemaal schraal, hoe goed ik hem ook insmeer.

Ook after-sun lijkt niet het effect te hebben wat het op mij en de tweeling wel heeft, zijn huid blijft droog aanvoelen waardoor ik hem meestal wanneer hij in slaap is gevallen nog ‘invet’ met vaseline om huiduitslag te voorkomen.

Zeer benieuwd was ik dus, toen ik een persbericht over Urtizon ontving. “Zonneallergie-specialist Urtizon heeft een complete nieuwe lijn zonneproducten met milde formuleringen (mix van o.a. kamille extract en zoethoutwortel), speciaal voor de (zon)gevoelige huid ontwikkeld.“. We hebben de proef op de som genomen….

Recensie

Op de eerste zomerse dag in het Pinksterweekend heb ik alle kinderen ingesmeerd met de zonnecrème van Urtizon, factor 30. En toen natuurlijk de tuin in gestuurd 😉 ’s Middags moet ik meestal weer “bijsmeren” bij de oudste omdat hij dan al wat rood verkleurd, maar ditmaal was er nog geen teken dat hij ging verbranden. Toch opnieuw ingesmeerd natuurlijk, want je kunt verbranden beter voorkomen!

Aan het eind van de dag, na het douchen, voelde de huid van mijn oudste gewoon zacht aan. Het klinkt als een verkooppraatje, dat realiseer ik me, maar neem van me aan dat ik niet betaald krijg voor de recensies zodat je er op kunt vertrouwen dat ze eerlijk zijn. Ik was zelf eigenlijk nogal verbaasd dat het ècht werkte voor de gevoelige huid van mijn zoon, maar dat doet het dus wel! Nog ingesmeerd met de after sun spray (altijd fijn, zo’n spray, geeft een hoop gegiechel bij de kinderen wanneer je het op hun rug verdeelt).

De andere ochtend: zachte huidjes, geen pukkeltjes, geen vlekjes en geen rood te zien! Voor mijn tweeling maakt het niet zoveel uit welke zonnecrème ik kies, maar mijn oudste is echt gebaat bij deze zonneproducten van Urtizon!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wat te doen bij een allergische reactie op een muggensteek?

Muggen…. ik vind het vervelende beestjes. Wanneer ze je niet uit je slaap houden door …

Share
Share