Echte spelletjes voor de allerkleinsten (vanaf 1 jaar)

Ik keek er enorm naar uit: spelletjes doen met de kinderen! Toen ze nog erg klein waren, beperkte de spelletjes zich tot spullen op de grond gooien die ik dan mocht pakken 😉 En kiekeboe natuurlijk!

Toen ze wat ouder werden en konden lopen, wijzen etc kwamen er andere mogelijkheden: iets onder een theedoek verstoppen of plaatjes bij een bijpassend plaatje zoeken. De spelletjes die Identity Games heeft ontwikkeld voor de allerkleinsten, waren er toen nog niet. Anders had ik ze zeker aangeschaft en er veel plezier van beleefd!

Identity Games heeft meerdere spelletjes voor kinderen van 1-4 jaar. Voor kinderen die iets ouder zijn, zijn de spelletjes nog steeds leuk, maar wat ik echt super vind is dat echte kleintjes er al samen met jou mee kunnen spelen.

Ten eerste is er “Verstoppertje spelen“. Natuurlijk, je kunt ook zelf verstoppen, of iets verstoppen, maar met het spel in een voor jouw dreumes aansprekend thema (bijvoorbeeld Bumba) is het echt heel leuk. Gewoon het spelfiguurtje ergens verstoppen en aanzetten. Het figuurtje (Bumba) maakt geluidjes zodat je kind kan horen waar hij / zij moet zoeken. Echt heel leuk!

   

Voor wat oudere kindjes zijn er desgewenst kaartjes met hints bij, maar ik heb gemerkt dat zoeken naar waar een geluid vandaan komt ook voor oudere kinderen superspannend is. Echt een prima spel om veel te spelen!

Wat ook leuk is, is nijntje stoelendans. Het was zelfs genomineerd als Speelgoed van het Jaar, dus ook een vakjury vond het een prima spel. Het is op meerdere manieren te spelen, maar voor de allerjongsten is het vooral leuk om de muziekdoos aan te zetten en samen te dansen tot de muziek stopt. Dit gebeurt automatisch en op willekeurige momenten. Probeer dan met je dreumes zo stil mogelijk te staan. En dat dus heel vaak herhalen!

    

Goed voor de motoriek en erg gezellig om samen te doen. Wanneer je kindje iets ouder is, kun je nog veel meer met het nijntje stoelendans pakket. Je kunt opdrachten uitvoeren (dans als een olifant) of emoties erbij betrekken (dans vrolijk, dans boos). Je kunt er ‘echte’ stoelendans mee doen en zo zijn er nog veel meer variaties mogelijk. Kortom: een goede keuze voor een spel om in huis te halen tegen dat je kindje een jaar is. Jullie zullen er lang plezier van hebben!

Klik hier om de spellen van Identity Games voor kleintje te bekijken >>>>

Hieronder een aantal recensies van dergelijke spellen:

nijntje verstoppertje spelen [recensie]

 

Woezel en Pip spel: Verstoppertje spelen

 

Nijntje verstoppertje spelen

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …