De kerstwens van Raffie

Het kleine muisje Raffie wil net als de mensen ook zo graag eens kerstfeest vieren. Met een mooie kerstboom met lichtjes erin. De andere muizen begrijpen niet wat daar nou zo leuk aan is. Raffie probeert de andere muizen er van te overtuigen dat kerst een heel mooi feest is. Zouden de andere muizen Raffie willen helpen om een mooie kerstboom te maken?

Recensie
Als Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken, dan kunnen we de kerstverhalen weer tevoorschijn halen. Uitgeverij Clavis heeft dit jaar een nieuw kerstverhaal uitgebracht, genaamd De kerstwens van Raffie. Een boek geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. De voorkant van het boek ziet er leuk uit en zal menig kleuter nieuwsgierig maken. Er staat een wel heel apart versierde kerstboom op en een muisje die heel blij naar de kerstboom kijkt. Ook al is mijn zoon nog net geen 4 jaar, vind hij het erg leuk om samen een prentenboek te lezen. Dus op een regenachtige middag gaan we er samen lekker voor zitten. Dit boek gaat over een muisje die net als de mensen ook zo graag eens kerst wil vieren samen met de andere muisjes. Maar daar moeten de andere muisjes niks van weten. Ze snappen niet wat er nou zo leuk aan kerst vieren is. Ze eten liever een groot stuk kaas! Bovendien hoe komen ze aan een kerstboom? Raffie verteld de andere muisjes dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om samen kerst te vieren. En dat het hun best zal lukken om een mooie kerstboom te maken. Raffie begint met het verzamelen van allemaal troep dat om hem heen ligt, om daar een mooie boom van te maken, het duurt maar even, en dan gaan alle andere muisjes hem helpen. Als ze alles hebben opgestapeld lijkt het net een echte boom, maar er ontbreekt nog iets belangrijks… Plotseling horen ze geklingel. daar komt de kerstman aan en die heeft lichtjes mee genomen voor in de kerstboom. De muisjes vinden het allemaal een prachtige boom en zo vieren ze samen een gezellig kerstfeest.

Mijn zoon luistert aandachtig naar het verhaal. Als het verhaal uit is kijken we samen nog een keer naar de mooie plaatjes die in dit prentenboek staan. Hij vindt het erg grappig hoe de muisjes er allemaal uit zien. Misschien dat hij nog niet helemaal begrijpt waar dit boek over gaat, maar volgend jaar gaan we dit boek zeker weer lezen. Erg leuk!

De kerstwens van Raffie – A. Pecht
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share