Je bent super… Jan! [luisterboek – hoorspel]

Screenshot 2014-05-17 at 15.49.41Jans ouders zijn verdwenen. Zomaar. Hoe dat kon gebeuren? Misschien wel door een mislukte goocheltruc van meneer Stromboli. In elk geval zit Jan nu behoorlijk in de problemen. Het Ministerie van Alleenstaande en In de Steek Gelaten Kinderen heeft bepaald dat hij naar een kostschool moet. Uitgerekend naar internaat IJsendoorn, waar iedereen doodsbang rondloopt. De situatie lijkt wanhopig. Maar niet voor Super Jan!

Recensie

Het verhaal is hartstikke leuk, van begin tot eind, maar voor de kinderen en mij is dit hoorspel wel een beetje te veel van het goede…. Er zijn zoveel verschillende stemmen, zoveel geluidseffecten, dat het voor ons een wat wanordelijk en onrustig geheel wordt.

Screenshot 2014-05-17 at 14.42.56Een hoorspel kan heel vermakelijk zijn, maar in dit geval was er wat meer rust gecreëerd door in ieder geval één rustige stem te kiezen voor de hoofdlijnen. En het verhaal zelf is al zo leuk en spannend en vol humor, dat alle toegevoegde geluiden en geluidseffecten eigenlijk afleiden. Je moet vooral goed luisteren om de verhaallijn te volgen, zo op de voorgrond is voor ons de hoeveelheid en diversiteit aan geluiden.

Voor mensen die het boek al gelezen hebben, is het waarschijnlijk wel een stuk leuker, die hoeven zich niet zo te concentreren op de verhaallijn en zullen ongetwijfeld genieten van deze bijzondere uitgave. Aan het enthousiasme van de makers ligt het niet, aan de kwaliteit ook niet, het is gewoon voor de kinderen (7-10 jaar) en mij een beetje te veel van het goede.

Je bent super… Jan! – Harmen van Straaten
Hoorspel, luisterboek, 1 CD, 74 minuten, uitgeverij Rubinstein
Bestel deze luister CD hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …