Memory konijn [recensie]

cover memory konijnPrentenboek mét geheugenspel om zelf te spelen.
Konijn zoekt het andere konijn.
Maar hij vindt een vliegtuig.
Tijd om op reis te gaan!

Iedereen kent wel het favoriete kinderspel memory, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk dubbele afbeeldingen te vinden in een reeks omgedraaide speelkaartjes. Memorykonijn begint als een blad vol speelkaartjes met de rug naar boven. Het eerste kaartje dat is omgedraaid is dat van Konijn. Hij kruipt uit zijn kaartje en gaat op zoek naar het andere konijn.

Konijn vliegt door de lucht, rijdt over land en roeit over zee. Onderweg komt hij allerlei andere figuren uit het spel tegen die hem helpen, maar wanneer zij hun dubbelgangers gevonden hebben, laten ze hem in de steek. Nog steeds kan Konijn het andere konijn niet vinden. Tot hij erachter komt dat een draak zijn replica vasthoudt op een eiland – en hem niet wil laten gaan omdat hij anders alleen is. Dan krijgt Konijn een even briljant als voor de hand liggend idee…

Recensie:
Een leuke vinding: een verhaal gebaseerd op het o zo bekende memory spel, dat is Memory Konijn. Met als verrassing ook nog de memory kaartjes achterin, waarmee je met alle figuren uit het boek het spel kunt spelen. Nu zijn het niet de meest stevige kaartjes, maar ik zie het meer als een extraatje in een erg grappig kinderboek.

FullSizeRender-6

Het concept is grappig; in overal in MemoryKonijn kom je de elementen van memory tegen: de bonte vulling van de achterkanten van de kaartjes, de verschillende plaatjes waarvan er ook steeds twee in het verhaal voorkomen, twee de verkeerde plaatjes omkeren of juist twee dezelfde.

De grap is dat alle aspecten ook een functie hebben gekregen in het verhaal. Zo is de hele zwerm vogels, die ook de achterkanten van de kaartjes siert, in het boek een groep vogels die konijn helpt om te zoeken. Konijn zoekt, als omgekeerd kaartje, naar het andere konijn. Maar het duurt nog wel even voor hij het andere konijn vindt!

FullSizeRender-5
Hij vindt een vliegtuig, een eiland, een koning, een auto, een volk, een boot en tenslotte de draak. De draak houdt het andere konijn bij zich omdat hij niet alleen wil zijn. Maar daar weet konijn iets op: hij zoekt gewoon de andere draak!

FullSizeRender-7
Leuk om na het lezen met alle figuurtjes en plaatjes uit het boek het spel te kunnen gaan spelen. Bijzondere combinatie!

Memory Konijn – Maranke Rinck
Prentenboek, hardcover, 48 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share