Foeksia de miniheks

SNEAK PREVIEW: Foeksia de miniheks

foeksia-de-miniheksEen geweldige kinderfilm draait vanaf deze week in de bioscoop. Foeksia de miniheks is de verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon, die bekend staat als één van de geweldigste kinderboekenschrijver. Het kon dan ook niet uitblijven dat dit boek verfilmd werd.

Het verhaal
Een groot avontuur begint soms met een klein eitje. Dat ontdekt de tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt, waar geen vogel uit komt, maar een klein meisje. Een bijzonder meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt.

Foeksia wil dolgraag net zo goed leren toveren als haar vader, en is dan ook dolblij als ze naar de Heksenschool mag. Deze school wordt geleid door Juf Minuul, een moerasheks die al meer dan vijftig jaar een oogje op Kwark heeft en die haar gevoelens niet onder stoelen of banken steekt. Op de miniheksenschool leert Foeksia wind maken en tovert ze met wolken. Maar doordat ze soms wat overmoedig is, gaan haar toverkunsten regelmatig ook goed fout.

Vliegend op haar handvegertje (ze is namelijk te klein voor een echte heksenbezem), maakt Foeksia het Heksenbos onveilig en bezorgt haar nieuwbakken vader Kwark zo nu en dan een hoop kopzorgen. Foeksia is namelijk nieuwsgierig naar de mensenwereld. Een wereld waar Kwark niets van moet hebben, want: Mensen zijn gevaarlijk.

Maar als Foeksia in het bos het jongetje Tommie ziet, wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks goedbedoelde waarschuwingen en ze zoekt Tommie op in de mensenstad.
Als Foeksia er dan ook nog achterkomt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen, zit er nog maar één ding op. Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

[youtube MczEHrMOHpQ]

Foeksia de miniheks draait vanaf 6 oktober in de bioscoop. Kijk ook op www.foeksiadefilm.nl.

Lees ook:
VERSCHRIKKELIJKE IKKE (en de rest kan stikke)
Megamind, de nieuwste film van Dreamworks
Toy Story 3: Wat als kinderen groot zijn

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Minions ‘Hoe Gru een superschurk werd’ [premiere-verslag]

Op 20 juni 2022 was het dan eindelijk zover… De première van de Minions ‘Hoe …