Mea Culpa [recensie]

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Recensie [PAS OP: SPOILER]
Wat een goed boek is Mea Culpa! Het begint heftig: een moeder loopt met haar 5-jarige zoontje in de regen naar huis en wanneer ze bijna thuis zijn, laat ze zijn handje even los en steekt hij de straat over waar hij geschept wordt door een auto die hard reed. Het kindje overlijdt direct en de auto keert en rijdt weg…

Nachtmerrie natuurlijk! Niet vreemd dat de moeder besluit te vertrekken uit de omgeving waar alles haar aan haar zoontje en aan het ongeluk doet denken.

Ondertussen wordt er door de politie gezocht naar de dader. Het rechercheteam wordt geleid door Ray Stevens en in het boek wordt niet alleen verteld over het onderzoek, maar ook over het privéleven van Ray. Met name zijn tienerzoon zorgt voor problemen, op school maar ook thuis wat ook tot problemen tussen Ray en zijn vrouw leidt wat er weer voor zorgt dat hij op een andere manier naar zijn collega Kate gaat kijken…

Jenna probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein, verlaten huisje aan het strand. Ze leert er een vriendin kennen, die niet oordeelt en na een jaar van angsten en nachtmerries durft ze ook weer een relatie aan te gaan. Maar dan wordt er op de deur geklopt: de politie heeft haar gevonden…

Er loopt nog een andere verhaallijn door het boek heen, wat maakt dat nadat je eerst op het verkeerde been wordt gezet, je zeker verder wilt lezen. Erg goed gedaan!

Het tweede deel van het boek vond ik geweldig goed gevonden en geschreven, hoewel ik het eerste deel het allerbest vond. In totaal dus een absolute aanrader waar ik niet nog meer over ga zeggen, want dan ontneem ik je de kans om je te laten verrassen door Mea Culpa!

Mea Culpa – Clare Mackintosh
Paperback, 384 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Clare Macintosh heeft nog een prima thriller geschreven: Ik zie jou. Hieronder kun je de recensie lezen:

Ik zie jou [recensie]

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share