Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 6 en 7 jaar

Op de leeftijd van 6 of 7 jaar leren de meeste kinderen lezen en het begin van rekenen en andere basisschoolvaardigheden. Een periode die veel vraagt van kinderen, ook wat gedrag in de klas betreft. Ook een leeftijd waarop competitie een rol begint te spelen. Winnen en verliezen en leren daarmee om te gaan.

Leren doe je vooral wanneer je ergens met plezier mee speelt! Ook het leren van school-vaardigheden en het leren omgaan met je verlies, zelfs wanneer je ‘gewoon’ een spelletje speelt! Wil je weten wat de ontwikkelingspsycholoog van het genomineerde speelgoed vindt, klik dan <hier>

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar: DOC – Educatieve Pratende Robot

DOC helpt kinderen met de ontwikkeling van het logisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden. DOC is het allereerste speelgoed dat kinderen op een leuke en creatieve manier in aanraking brengt met robotica en leert het kind spelenderwijs programmeren. De robot kan vrij rond lopen of de routes op de spelkaarten volgen. Programmeer de robot zo dat hij via de juiste weg zijn doel bereikt! DOC werkt volgens het STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) principe.

DOC – Educatieve Pratende Robot (Clementoni) kun je bij Bart Smit, Intertoys en andere bekende speelgoedketens kopen.

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar: Leo moet naar de kapper

Coöperatief geheugenspel voor kinderen en hun ouders! Leo, de langharige leeuw, moet binnen 5 dagen naar de kapper om het respect van de andere dieren in de jungle niet te verliezen. Jullie helpen hem om er voor sluitingstijd te arriveren. Elke dag staat Leo om 8 uur ”s morgens op. Als hij uiterlijk om 8 uur ”s avonds bij de kapper is, winnen jullie het spel. Om beurten spelen jullie 1 handkaart om Leo over een spoor van gedekte tegels te bewegen. Eindigt Leo op een tegel met dezelfde kleur als de kaart, dan kost de beweging geen tijd. In het andere geval geeft de omgedraaide tegel aan hoeveel uren de beweging kost. Als Leo om 8 uur ”s avonds nog niet bij de kapper is, moet hij de volgende dag weer opnieuw beginnen. Jullie draaien de omgedraaide tegels dan weer naar de gedekte kant. Jullie moeten dus onthouden waar welke kleuren liggen! Leo is een spannend spel, waarin de spelers moeten samenwerken en hun geheugen moeten aanspreken. De handleiding bevat varianten om het spel eenvoudiger of juist moeilijker te maken.

Leo moet naar de kapper (999 Games) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar: Build a Bot

Met Build a Bot bouw je je eigen Robotdier! Het bouwpakket bestaat uit meer dan 20 eenvoudig in elkaar te klikken onderdelen, waarmee je een écht Robot Konijn kunt maken! Inclusief een motortje, zodat je Konijn zich kan voortbewegen als je hem voert met zijn wortel of als je zijn staart aanraakt. Maak je Konijn zo mooi als jij wilt met de meegeleverde stickers. Vergeet je niet het Bouw Diploma in te vullen? Met Build a Bot wordt S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering en Mathematics) leuk en leerzaam! Build a Bot werkt op 2 x AA batterijen (niet inbegrepen).

Build a Bot (Spectron) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar: Stoopido

Brillen op, klaaaar… AF!! Probeer als eerste met je hand op het gegooide symbool te slaan. Zoek dan een overeenkomstig onderdeel voor een medespeler uit en hang het aan zijn of haar bril. Wie ziet er als eerste hartstikke gek uit?

Stoopido (Ravensburger) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar: Kidizoom Flix 

Maak foto’s en video’s met jouw high-tech, buitenaards vriendje en bewerk ze met de grappigste effecten, of speel superleuke augmented reality spelletjes. Flix herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat. Flix is overal eenvoudig te bevestigen dankzij een flexibele driepoot. Als ‘kamerbewaker’ maakt Flix foto’s wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers. Ben jij klaar voor buitenaards speelplezier?

Kidizoom Flix (VTech) bestel je hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leukste bordspellen voor het hele gezin

Wanneer de donkere dagen aanbreken, zitten we allemaal meer binnen dan anders. De bijzondere omstandigheden …

Share
Share