Dirty Chai – is deze thee dirty of niet?

dirty-chai-coftea-koffie-thee-foto-copyright-trotse-moeders-6De vernieuwende theerevolutie is het mengen van koffie en thee (coftea). In Londen is het al hot en nu komt de trend ook naar Nederland overwaaien. Koffie en thee zijn yin en yang. Sommige drinken dagelijks een paar koppen thee, anderen kunnen niet zonder een kop koffie. In Londen is coftea al hot en nu komt de trend met de Dirty Chai ook naar Nederland overwaaien. Deze unieke innovatie van Celestial Seasonings is een blend van koffie en thee en kent heerlijke ondertonen van kardemom, kaneel en zwarte peper.

Dirty Chai… Wanneer ik dat lees, denk ik niet direct aan iets lekkers šŸ˜‰

Toch wilde ik deze nieuwe theesoort graag uitproberen. Ik drink vrijwel geen zwarte thee sinds de zwangerschappen, maar wel vrij veel koffie en ook allerlei soorten thee zonder theĆÆne. Ik ben benieuwd naar dit ‘mengel’.

Ik kreeg een mooi pakket toegestuurd van Celestial Seasoning en ben drie varianten van de Dirty Chai Tea gaan maken: ‘gewone’ Dirty Chai, Dirty Chai met citroensap en Dirty Chai met melk.

dirty-chai-coftea-koffie-thee-foto-copyright-trotse-moeders-2

Voor ik mijn bevindingen noteer, even een foto van de ingrediĆ«nten. Je ziet dat deze thee niet geschikt is voor zwangeren / Trotse Moeders die borstvoeding geven. Te veel cafeĆÆne wordt afgeraden, lees hier meer over cafeĆÆne tijdens de zwangerschap >>>>

dirty-chai-coftea-koffie-thee-foto-copyright-trotse-moeders-3

Wanneer je de ingrediƫntenlijst leest, kun je je vast wel voorstellen hoe lekker deze coftea ruikt. Heerlijk kruidig en gelukkig overheerst de geur (en smaak) van kaneel niet, zoals je zou kunnen verwachten door het hoge percentage. Ik ben niet zo dol op kaneel, maar een beetje is wel lekker, en hierin zit precies genoeg: niet te veel, niet te weinig.

Screenshot 2016-05-14 at 09.35.21

De Dirty Chai naturel vind ik de minst lekkere variant. Dat had ik op zich wel verwacht, want ik ben niet zo dol op sterke thee / zwarte thee. De Dirty Chai met citroensap vind ik vooral lekker wanneer deze wat afgekoeld is. Ik kan me voorstellen dat ik deze variant veel ga drinken wanneer het lekker weer is. Een soort Icetea, maar dan met een heerlijke kruidige smaak.

dirty-chai-coftea-koffie-thee-foto-copyright-trotse-moeders-1

Mijn absolute variant is de Celestial Seasoning Dirty Chai thee met melk. Ik vind die combinatie echt perfect en dit is nu mijn nieuwe ‘verslaving’ aan het worden. Eerst al genieten van de lekkere geur en daarna van de smaak, die door de melk wat milder, Ā “wolliger”, zachter is. Lekker!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …

Share
Share