Borre: ook voor groep 0, de startgroep voor de jongste kleuters

Veel ouders maken kennis met Borre wanneer hun kind naar school gaat. Wat ouders vaak niet weten is dat er voor iedere leeftijd, voor ieder leesniveau een andere serie boekjes van Borre uitgegeven wordt. Zelfs voor “groep 0” zoals op veel basisscholen de startgroep genoemd wordt, bedoeld voor kinderen die ná 01 januari 4 jaar zijn geworden.

In groep 0 kunnen de meeste kinderen nog niet zelf lezen. De boeken die ontwikkeld zijn voor deze doelgroep zijn dus voorleesboeken. Ze zijn te herkennen aan de paarse rand (iedere serie heeft een andere kleur rand). Voor dit schooljaar zijn de volgende 5 boeken ontwikkeld:

borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-5
Maart: Borre en de brokjes van Om Nom Nom
borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-3
April: Borre en buurman Uil
borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-7
Mei: Borre en het krullenbeest
borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-8
Juni: Borre en de dropveter van duizend meter
borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-6
Juli: Borre en de hongerige parasol

Dat kinderen Borre niet beu worden, bleek wel uit de reactie van mijn jongste zoon van 9 (groep 6) toen de doos met de nieuwe Borre boeken bezorgd werd. Hij ging meteen de titels lezen en koos Borre en het krullenbeest als eerste boek uit om te lezen (zijn lievelingsdier is een schaap). Inmiddels heeft hij alle boeken met plezier gelezen.

borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-1 borre-groep-0-startgroep-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Natuurlijk is hij niet de doelgroep. De boeken zijn geschreven om voorgelezen te worden aan 4-jarige kleuters. Achterin ieder boek zijn drie vragen opgenomen die met het boek te maken hebben en waardoor je samen met je kind actief met het boek bezig kunt zijn.

Voor meer informatie over Borre, of om je in te schrijven, klik je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share