Wie wil er met me trouwen?

In 52 rake miniatuurtjes neemt Bert Staal zowel het huwelijksaanzoek als het verschijnsel contactadvertentie op de hak, zo staat in het persbericht van uitgeverij Palmslag. En dat brengt me meteen terug naar mijn jeugd, toen mijn ouders nog geabonneerd waren op dagblad De Stem en ik het zo leuk vond om de contactadvertenties te lezen. Deze bestonden vooral uit afkortingen, maar ook toen zaten er berichten tussen waarbij ik me als kind al af vroeg of het wel handig was om het zo in de krant te zetten…

De miniatuurtjes van Bert Staal zijn allemaal gedichtjes met vier regels die rijmen en als vijfde zin: “Wie wil er met me trouwen?“. En er zitten echt enorm grappige tussen. Een aantal zijn naar mijn persoonlijke mening te grof, maar een groot aantal zijn echt bijzonder goed gevonden.

Op ieder potje past een dekseltje… en ja, je hoeft maar één iemand te vinden die jouw ontmoedigende gedichten leuk vindt, Bert, en jouw vraag wordt beantwoord. In de tussentijd is dit een heerlijk boekje om cadeau te doen aan iemand die gaat trouwen bijvoorbeeld, of lekker zelf door te kijken.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …