Sterrenstof [recensie]

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch, Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven … wanneer dan wel?

Recensie
Sterrenstof is een liefdesverhaal. Niet het standaard Amerikaanse liefdesverhaal over een jongen en een meisje, die alles mee hebben en op high school zitten, een liefdesverhaal met een happy end. Het is een afwijkend liefdesverhaal over twee ‘gewone’ jongeren en hun alles verzengende liefde.


Het verhaal in Sterrenstof wordt verteld door Henry Page en hij valt volledig voor Grace Town. Een meisje dat slecht ter been is en hyperintelligent, een meisje dat overduidelijk een geheim, een verleden, een verdriet met zich mee draagt.


Henry raakt tot over zijn oren verliefd op Grace en laat de ene steek na de andere vallen. Hij maakt zijn huiswerk niet meer, hij verzaakt zijn taak als hoofdredacteur van de schoolkrant en heeft alleen maar oog voor Grace. Grace is ook verliefd, maar niet op Henry. Zij voelt wel iets voor hem, maar haar hart behoort nog volledig toe aan haar overleden vriendje.


Sterrenstof is een liefdesverhaal, geen standaard liefdesverhaal, en juist daarom wel een echte aanrader!


Sterrenstof is misschien wat zwartgallig en zeker niet optimistisch, maar het is wel meeslepend en mooi geschreven. Er zit veel cynische humor in en is met de grote rol van smartphones en social media echt een boek van deze tijd. De schrijfstijl van Krystal Sutherland in dit boek doet me denken aan Het grote misschien van John Green.


Sterrenstof heeft een opvallende witte omslag met blauwe vissen. Ik heb me geruime tijd afgevraagd wat daar de bedoeling van is. Maar opeens blijkt, it makes sense! En hoe verder het boek vordert, hoe meer!


Sterrenstof
is een van de vier eerste boeken in de nieuwe young adult boekenlijn van Uitgeverij Leopold, Young & Awesome. Als je het boek koopt, krijg je ook een code om Sterrenstof als ebook te downloaden.

Sterrenstof – Krystal Sutherland
Young adult, paperback, 250 pagina’s, Uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share