De beste tips om ongedierte te bestrijden

Ongedierte. Het is misschien wel een van de vervelendste dingen, ongedierte in en rond je woning. Insecten als boktorren, zilvervisjes en mieren kunnen hier rond zwerven. Als dit het geval is, dan is het tijd om over te gaan tot ongediertebestrijding. Maar wat is het belang van ongediertebestrijding en hoe kun je dit slim aanpakken? Kun je het zelf doen of moet je er een professioneel bedrijf voor inschakelen? Deze vragen beantwoorden we in deze blog.

Waarom is ongediertebestrijding belangrijk?

Het is ten eerste belangrijk om de oorzaak van het ongedierte te achterhalen wanneer je hier thuis last van hebt. Insecten als zilvervisjes en kleine torretjes kunnen duiden op schimmel of een probleem met optrekkend of doorslaand vocht. Doe je hier niets aan? Dan kan het schadelijk zijn voor de kwaliteit van de lucht en dit kan de gezondheid van jou en je medebewoners aantasten. Ook wanneer je last hebt van houtwormen of boktorren is het belangrijk dat je dit bestrijdt. Deze dieren tasten kozijn en houten constructies aan, ze kunnen houtrot veroorzaken en in extreme gevallen zelfs een gevaar zijn voor de stabiliteit van de houten constructies. Het bestrijden van ongedierte is dus hartstikke belangrijk.

Hoe bestrijd je zelf ongedierte?

Onschuldig ongedierte zoals mieren, vliegen of naaktslakken kun je gemakkelijk zelf oppakken. Als je veel last hebt van mieren in huis, kun je gebruik maken van mierenvallen. Hiermee moet je echter wel goed mee opletten wanneer je kleine kinderen hebt. Er zitten namelijk giftige stoffen in deze mierenvallen. Als je last hebt van grotere mieren, zoals bosmieren of faraomieren, dan raden wij je sterk aan om een professionele dierenverdelger in te schakelen.

De manier van bestrijden van het ongedierte is sterk afhankelijk van het soort insecten en dieren waar je last van hebt. Met een lavendeltak pak je al bepaald ongedierte, zoals fruitvliegjes of grotere vliegen, aan. Wanneer je last hebt van steekvliegen op de slaapkamer, kun je deze eenvoudig van je af houden met horren of een klamboe boven je bed. Zelf kun je dus in veel gevallen al iets doen tegen het ongedierte, er is dus niet altijd een professionele verdelger nodig.

Het inschakelen van een professionele verdelger

Er zijn echter wel gevallen waar je zeker een professionele verdelger moet inschakelen. Misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan zijn ratten. Maar ook voor ongedierte als houtwormen, boktorren, muizen en soortgelijke diertjes is professional de oplossing. Dit soort ongedierteplagen moeten bij de kern aangepakt worden en daarom is het aan te raden om een professional hiervoor in te schakelen.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Magnetron knuffel: warm knuffelolifantje

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van “pittenzakjes”, die je in de magnetron kunt verwarmen …