luizen bestrijden

iiieeek… een luis!

Piet is een luis en woont in Jans haar. Mama weet dat niet. “Iiieeek… een luis!” gilt mama als ze erachter komt. Ze zet de aanval in met luizenshampoo, maar piet is ook niet dom…

Het hebben van luizen is nog steeds een lastig onderwerp. En toch krijgen haast alle kinderen en hun ouders er mee te maken. Er is al de nodige informatie over luizen te lezen, maar vaak saaie folders met een hoop waarschuwingen. In het prentenboek iiieeek…een luis! wordt het luizenleven eens van een hele andere kant belicht.

Recensie

Wat een grappig boek over een beladen onderwerp. Want het hebben van luizen wordt toch nog te vaak gezien als dat je onhygiënisch en onverzorgd bent. Dit is in ieder geval een erg leuk boek om te lezen, zeker als hoofdluis actueel is in de klas of bij je thuis. Heeft jouw kind ook eens luizen? Pak dit boek erbij en maak dit onderwerp bespreekbaar.

Iiieeek…, een luis! is een boek dat in elke kleuterklas, peuterspeelzaal en gezin in de kast moet staan. Grappig, origineel en tot de kern. Maar pas wel op: het voorlezen van dit onschuldig boekje kan wel het krabben aan je eigen hoofd tot gevolg hebben…

Wist je dat er ook een iiieeek… een luis liedje is? De tekst en bladmuziek vind je achterin het boek. Klik hier om het liedje te horen>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Nieuwe gegevens over hoofdluis

Het RIVM is een groot onderzoek aan het houden om meer zicht te krijgen op het …

Share
Share