Klieder, Klodder, Klaar

klieder-klodder-klaarDe klas van Lisa en Jimmy krijgt bezoek van een echte tekenaar. Hij vertelt over zijn tekeningen. En samen met de klas verzint hij een verhaal. Iedereen kijkt vol verbazing toe, want op de tekeningen is van alles te ontdekken:”een piraat, een schip en een verdrietige prinses. Wat is er met haar aan de hand?

Lisa is helemaal enthousiast en thuis gaat ze ook meteen aan de slag. Ze maakt zelfs op haar slaapkamer muur een heel mooi schilderij. Om papa en mama te verrassen, als ze straks terugkomen van hun vakantie. Maar is dat wel zo slim?

Recensie
Weer een nieuw boek met vijf verhalen over Lisa en Jimmy van Vivian den Hollander. Wie eenmaal een boek van dit tweetal heeft gelezen, zal al snel verkocht zijn. Twee dikke vrienden die altijd wat leuks beleven. Ook in dit boek staat weer één onderwerp klaar: tekenen. De verhalen volgen elkaar op, maar zijn ook prima los te lezen. Wel zo praktisch bij het voorlezen.

In het boek Klieder, Klodder, Klaar leidt het bezoek van een echte tekenaar in de klas tot een bijzonder verhaal waar iedereen een deel van verzint. Zelfs de kinderen die niet zo van tekenen houden, krijgen de smaak te pakken. De grappige en soms ondeugende belevenissen van Lisa en Jimmy worden schitterend weergegeven door de kleurrijke prenten van Dagmar Stam. Een heerlijk boek om samen van te genieten en wie weet wat voor kunstwerken er daarna door je kind worden gemaakt.

Klieder, Klodder, Klaar – Vivian den Hollander
Kinderboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Koop dit boek hier via Bol.com

Lees ook:
Pony in Nood
Ole Pip
Wauw het is winter

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …