Lola Quinoa als ontbijt

lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-1We kregen twee leuke verpakkingen van Lola Quinoa toegestuurd om uit te proberen. Maar eerst wilden mijn dochter en ik weten wat quinoa nu precies is:

Wat is quinoa?
Quinoa lijkt op een graan, maar is eigenlijk een zusje van de spinazie, waarin de voedzame zaadjes groeien. Het komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De Inca’s beschouwden quinoa als heilig voedsel. Zij noemden het ‘La Chisiya Mama’: de moeder aller granen. Dit vanwege de bijzonder goede voedingswaarden. En… daar is niets aan gelogen. In tegenstelling tot andere granen is quinoa een goede eiwitbron, handig als je minder vlees wilt eten. Daarbij is Lola Quinoa rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen (o.a. foliumzuur, magnesium, ijzer en fosfor). Bovendien is het van nature glutenvrij.

Hoe moet je het bereiden?
Dat is eigenlijk erg eenvoudig: gewoon koken met 2 keer zoveel vloeistof. Wanneer je quinoa in een gerecht wilt gebruiken, kook je het met water. Wij wilden het echter als ontbijt proberen en hebben het met melk gekookt.

lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-2 lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-3

Lola Quinoa als ontbijt.
We kregen twee verschillende ‘smaken’ toegestuurd: Quinoa Volkoren en Quinoa met Hollandse spelt. Dus namen mijn dochter en ik twee verschillende pannen waarin we per pannetje twee bekers melk deden. Eigenlijk hadden we amandelmelk willen gebruiken, maar die hadden we niet in huis.

Kwartier
Toen de melk kookte, voegden we één beker quinoa per pan toe. We hebben er ook een beetje honing aan toegevoegd en toen moest de quinoa 15 minuten doorkoken. Dat betekende roeren en roeren…. Gelukkig is mijn dochter een gezellige babbelkous en vloog het kwartier om. In die tijd had mijn meiske ook nog een banaan in kleine plakjes gesneden, dus toen het kwartier om was konden we gaan opscheppen.

lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-4 lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-5

Proeven
Met vier schaaltjes quinoa-ontbijt, gegarneerd met banaan en een glas jus d’orange erbij, gingen we ontbijten. Beide varianten van Lola Quinoa vonden we lekker, maar we hadden allebei een lichte voorkeur voor de quinoa met spelt. De quinoa was niet helemaal zacht geworden, dus het was echt een stevig ontbijt. We konden niet alle schaaltjes leegeten! De restjes zijn (zonder de banaan) door elkaar geroerd, wat ook weer een lekkere mix geeft, en deze mix gaan we vanmiddag als lunch, met bosbessen en aardbeien, opeten. Lekker!

lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-8 lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-7

Lola Quinoa is onder andere bij Albert Heijn te koop.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Oot Granola: gezond ontbijt in de brievenbus!

Wanneer je ontbijt met Oot Granola en yoghurt en er nog een stuk fruit bij …