Mama!

Een kleine krokodil kruipt uit het ei. Nieuwsgierig kijkt ze om zich heen. Waar is haar moeder? ‘MAMA!’ roept ze naar een dikke regenworm. Maar die maakt haar al snel duidelijk dat ze het in een andere richting moet zoeken. Het krokodilletje vraagt raad aan een kikker en een vogel, aan drie muizen en een schildpad, maar niemand weet wie haar echte moeder is. Totdat…

Ik vind dit een erg leuk en vrolijk boekje met mooie illustraties erin. De illustraties staan over de gehele pagina in een wolk getekend. En de tekst staat op meerdere plekken op de bladzijdes, maar het wordt hierdoor niet druk, het is met een kleine standaard lettertype geschreven.

Het krokodilletje gaat verschillende dieren bij langs om te kijken of het zijn moeder is, en daarbij vertellen die dieren dingen over zich zelf, dat is leerzaam voor de kinderen. De muis vertelt: ‘Ik heb haar en snorharen, die heb jij niet.’ En een kikker die zegt: ‘Jij bent geen kikker, want je zegt dat je uit een ei komt, dan ben je vast en vogel.’

Zo leren de kinderen hoe de verschillende dieren eruit zien en hoe ze geboren zijn. Als de krokodil uit het ei gekropen is ziet hij voor het eerst een regenworm, en als hij zijn mama gevonden heeft komt die weer dezelfde regenworm tegen. En zegt: ‘Ik weet wat ik ben. Ik ben een….eh… wacht, even vragen.’ Hij loopt naar zijn mama die het hem in zijn oor fluistert. En hij zegt tegen de regenworm: ‘Ik ben een grote lieve schat!’

Advies leeftijd is vanaf 4 jaar, maar onze jongste dochter is 3 jaar en vind het ook al een erg leuk boek, ze kan haar aandacht er goed bij houden. Maar ook mijn dochter van 7 jaar vind het nog een erg leuk boek. De prijs van dit boek is €9.90, ik vind dit een nette prijs die goed bij dit 11 bladzijdes tellende boek past. Een aanrader!!!

Mama! – Mirjam Oldenhave & Dagmar Stam
Prentenboek,hardcover,32 pagina’s, Ploegsma
Bestel dit boek hier via Bol.com>>> 

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …