Zoek het maar uit

Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Recensie
Zoek het maar uit begint als een lekker ongecompliceerd boek, dat lekker ontspannen weg leest op de bank of in bed. Maar aan het einde liepen de tranen over mijn wangen, en eerlijk gezegd had ik dat aan het begin niet verwacht.

Ella, de hoofdpersoon, maakt in het boek een interessante ontwikkeling door. Door een life-changing event (een gewapende overval) wordt ze aan het denken gezet over haar leven, haar werk en haar relatie. Ze haalt vervolgens alles overhoop, voor haar gevoel overkomt het haar, en dat leidt er toe dat ze veel gelukkiger is dan voor die tijd.

In Zoek het maar uit lopen drie verhaallijnen, of misschien wel vier, door elkaar heen. Het nu, het verleden van Ella, de jonge jaren van Ella’s oma en het boek dat Ella schrijft. Van tijd tot tijd vallen de laatste twee samen.

Dex, de jeugdliefde van Ella, is een interessante persoonlijkheid. Hij doet zich anders voor dan hij is, en dat heeft hij eigenlijk altijd al gedaan. Van buiten een harde stoere rocker, van binnen een lieve gevoelige en spontane jongen.
De oma van Ella is erg belangrijk. En uit wat zij in haar jeugd, tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft meegemaakt, haalt Ella inspiratie. Inspiratie voor haar boek, maar vooral inspiratie voor hoe zij verder wil gaan nu die overvaller haar leven op z’n kop heeft gezet.

Chantal van Gastel heeft met Zoek het maar uit een geslaagd boek geschreven: boeiende verhaallijnen, sympathieke hoofdpersonen, oog voor detail, over het algemeen erg prettig leesbaar en nog lekker dik ook. Wat mij betreft een echte aanrader!

Zoek het maar uit – Chantal van Gastel
roman, softcover, 432 pagina´s, House of Books BV
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share