LEGO Friends 3DS

LEGO-Friends-Nintendo-3DS-game-cover-art-480x429Mijn jongste dochter van zeven vond het 3DS-spel LEGO Friends eigenlijk al leuk voordat het plastic van de verpakking was afgehaald. Zij is fan van Lego Friends en heeft altijd veel plezier met het bouwen en van hun huizen en auto’s en andere zaken.

LEGO Friends speelt zich af in de stad Heartlake City, waar je tijdens de zomervakantie van alles kan doen. De vijf bekende LEGO Friends – Stephanie, Mia, Emma, Olivia, Andrea – zijn uiteraard allemaal van de partij. Met hen allemaal wordt er gedurende het spel heel wat af ge-smst. Met de LEGO Friends karakters kan je vriendschappen opbouwen, door ze te helpen en te ondersteunen. Je kan van alles doen in Heartlake City: uitgaan, sporten, shoppen (met nepgeld uiteraard), eigenlijk gewoon allerlei leuke dingen doen. Je kan eigen karakter vormgeven naar je eigen smaak met verschillende kleren, accessoires en kapsels.

image

LEGO Friends geeft voortdurend allerlei opdrachten die uitgevoerd moeten worden, zoals helpen serveren in het café of helpen bij het opbouwen van het podium. Deze opdrachtjes staan in het onderste scherm. Deze opdrachten krijg je als je iemand tegenkomt tijdens het rondwandelen en moet je uitvoeren om verder te komen in het spel. In de loop van het spel krijg je allerlei dieren. Deze dieren kunnen dingen voor je doen en je kan ook zelf in een dier veranderen om een opdracht uit te voeren. Na een paar dagen spelen heeft mijn dochter een hond (die kan graven), een robot (die dingen kan repareren), een poes (die kan klimmen) en een konijn. Wat het konijn kan, daar zijn we nog niet helemaal uit op dit moment. De dieren kan je van alles leren en je moet natuurlijk ook goed voor ze zorgen. Dit filmpje geeft een leuke indruk van het spel.

Andere features van LEGO Friends, die mijn dochter nog in de praktijk moet ontdekken:

  • voor dieren zorgen in het dierenopvangcentrum
  • helpen bij het meedoen aan een cupcake wedstrijd
  • je slaapkamer nog leuker inrichten
  • foto’s maken van je eigen huisdier en van je avonturen
  • een plakboek van de foto’s maken

screenshot LEGO Friends
Het spel is niet ingewikkeld, het is vrij intuïtief en wijst zich vanzelf. Heel veel meisjes zullen veel plezier beleven aan het spel. Het is wel handig als je kind al kan lezen, want dan kan ze zelf de opdrachten lezen zonder tussenkomst van een ouder of grote broer of zus.Wat ik erg leuk vind, is dat het mijn dochter stimuleert om eindelijk iets met haar 3DS te doen … Ze heeft de DS anderhalf jaar geleden op haar verjaardag gekregen, maar spelletjes in 3D doen, dat doet ze dus niet. Nu lijken we eindelijk het goede spel voor haar hebben. En volgens mij heeft ze nog uren spelplezier voor de boeg voordat ze LEGO Friends helemaal ontdekt en volledig uitgespeeld heeft!

LEGO Friends 3DS
game
Bestel deze game hier >>>>

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Animal Crossing: New Horizons [bespreking]

Hallo allemaal! Jozef hier, met een nieuwe recensie! Sorry dat deze recensie zo laat is, …