Zeg kleine zeehond…. wat zwem jij goed

kleine-zeehond-trotse-moedersSil de kleine zeehond is bang voor water, maar niet voor lang. Al snel is hij een superzwemmer. Zeehondje Sara heeft een witte bontvacht en daar kan je niet mee zwemmen. Tijdens een storm raakt Sara te water. Kan Sil haar uit de zee redden?

Recensie
Dit is het eerste deel van “Zeg kleine….” een hele serie boeken van KNNV over dieren. Op een hele vriendelijke, toegankelijke manier wordt een verhaal over een dier verteld, in dit boek dus over een zeehondje, waarbij kinderen meteen ook veel leren over hoe een dier leeft.

Screenshot 2015-03-05 at 16.30.13

In dit boek gaat het om een klein zeehondje, Sil, waarover je kunt lezen hoe hij leeft en wat hij meemaakt. Achterin het boek staat nog wat extra informatie over zeehonden en er zit ook een CD in het boek, met een leuk liedje over een zeehond, geschreven door Ivo de Wijs.

Screenshot 2015-03-05 at 16.29.43

Ik vind dit een prachtige serie boeken, waarvan ik al meerdere delen met plezier heb gelezen. Je kunt merken dat dit het eerste boek is, de informatie is erg summier, maar daardoor voor kleine kinderen ook prima te bevatten. De tekeningen zijn mooi: de details kloppen en het verhaal sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep (kinderen vanaf 4 jaar).

Zeg kleine zeehond… wat zwem jij goed
Bekijk op bol.comBevat CD met liedje van Ivo de Wijs
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …