Dit is wat je moet weten over de elektrische mamafiets!

Naast dat de elektrische fiets steeds populairder wordt onder jong en oud, wordt de elektrische fiets ook steeds vaker ingezet als stalen werkpaard voor gezinnen met jonge kinderen. De elektrische mamafiets biedt namelijk de lusten van het fietsen zónder de lasten. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je zonder enige moeite jezelf en je kids door weer en wind op de plaats van bestemming krijgt.

Tegenwind, bruggen en het afleggen van een flink aantal kilometers zijn dankzij de krachtige accu en motor geen spelbrekers meer. Met een mama e-bike breng je fluitend de kinderen naar school, gaat het vervoeren van die zware boodschappentassen stukken makkelijker en kom je nooit meer uitgeput en bezweet van het fietsen aan op je werk. Net als ieder ander type e-bike is de elektrische mamafiets verkrijgbaar in een ontelbaar aantal vormen, maten en kleuren. Het kiezen van een model dat bij je past kan dan ook een behoorlijke uitdaging vormen.

Om je een miskoop te besparen vertellen we in deze blog alles over de elektrische mamafiets zodat het kiezen je straks net wat makkelijker afgaat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een mama e-bike?
Je wilt natuurlijk ten alle tijden kunnen vertrouwen op je fiets. Je moet immers jezelf en je meest kostbare bezit ermee door de verkeersdrukte manoeuvreren. Bij het kiezen van een elektrische moederfiets is het dus erg belangrijk dat je aandacht aan punten zoals veiligheid en wegligging besteed.

Daarnaast kan het ook geen kwaad om goed na te gaan of de technologie op je nieuwe e-bike insync is met het beoogde gebruiksdoel. Als je van plan bent je mama e-bike alleen te gebruiken voor het naar school brengen van de kinderen een paar straten verderop of het doen van boodschappen bij de buurtsuper, is een mama e-bike met een doorsnee actieradius een prima optie. Ben je van plan om niet alleen je kids naar school te brengen, maar ook elke dag die 15 kilometer heen en terug naar je werk te fietsen? Dan is het wellicht een goede optie om een e-bike accu met een grotere actieradius te kiezen. Dan weet je tenminste zeker dat je halverwege niet voor verrassingen komt te staan!

Veiligheid boven alles
Naast dat je dus keuzes moet maken op het gebied van het model en de bijbehorende technologie, is het ook belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van je nieuwe e-bike. Een elektrische moederfiets is namelijk voorzien van handige snufjes en een functioneel design die jou helpen bij het veilig vervoeren van je kinderen.

Het begint allemaal al bij het frame die speciaal is ontwikkeld met een extra ruime instap en een breed stuur waardoor een fietszitje geen probleem is. Daarnaast is een elektrische mamafiets voorzien van een stevige tweepootstandaard en een stuurslot, zodat je je kinderen in de zitjes kunt tillen zonder bang te zijn dat de fiets omvalt. Ook is een mamafiets voorzien van een groter bedieningspaneel zodat je snel kunt aflezen en je ogen zoveel mogelijk op de weg kunt houden.

De mama e-bike is speciaal ontwikkeld voor drukbezette mama’s die zo nu en dan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Probeer daarom bij het kiezen van een e-bike geen overhaaste beslissingen te nemen. Neem je tijd en vergelijk op punten als veiligheid en functionaliteiten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en straks volop kunt genieten van je nieuwe aanwinst!

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Elektrische moederfiets

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Een elektrische fiets is voorzien van trapondersteuning, ook …

Share
Share