Aubergine: kindvriendelijk gerecht 2 [recept]

Aubergines bevatten veel vezels en slechts 20 calorieën per 100 gram. Ze zijn vet-, koolhydraat- en glutenvrij en bevatten, naast vitamine C ook magnesium en foliumzuur. En… je kunt er een heleboel verschillende gerechten mee maken. Neem maar eens een kijkje op www.aubergine.nl.

TrotseMoeders.nl kreeg een grote doos met allerlei verschillende aubergines toegestuurd. Aan ons de uitdaging om er een kindvriendelijk gerecht mee te maken! Samen met mijn dochter heb ik eenvoudig en snel aubergine-tosti’s gemaakt. Kijk maar mee:

We namen de “appelvormige” aubergine en sneden deze in dunne plakken. Die belegden we met ‘beleg’ naar keuze. Wij hebben er onder andere cheddarkaas-met-sambal en mozerella met verschillende Italiaanse kruiden tussen gedaan en ook een plak ‘geroosterd’ en die belegd met mozerella en appelstroop!

  

Zelf vond ik de hete kaas in combinatie met de aubergine erg lekker, voor mijn dochter was die iets té heet. Gewone kaas kan uiteraard ook! Mijn dochter was helemaal weg van de “Italiaanse variant”. Een paar frisse snoeptomaatjes erbij maakte het af. De combinatie van appelstroop en mozerella vonden we allebei wat minder. Een volgende keer nemen we appelstroop en oude kaas, want iets zoets combineert ook goed met aubergine en kaas.

  

We vonden het allebei erg leuk om dingen uit te proberen en gaan zeker nog meer varianten zoeken. Voor nu is de “Italiaanse aubergine-tosti” een van de favoriete gerechten van mijn dochter!

Klik hier voor andere recepten van Trotse Moeders >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share