Tandenbeestje voor je melkgebit

Soms kom je producten tegen, die moet je gewoon hebben. De tandenbeestjes van Made by TOF! zijn van die dingen, die gewoon zo verschrikkelijk leuk zijn, dat je er gewoon hebberig van wordt!

Een tandenbeestje is een handgemaakt vilten tandendoosje voor de melktanden van je kind. Vroeg of laat gaat je kind wisselen. Dit gaat vaak gepaard met vele rituelen. De Tandenfee met centjes onder het kussen is een veelvoorkomend ritueel. De tanden worden (daarna) ook nog vaak bewaard in een speciaal houten melktandendoosje totdat je zoon of dochter zijn interesse hierin verliest. Dat zal zeker niet gebeuren met de tandenbeestjes!

De vilten beesten hebben voor elke tand uit het melkgebit een gaatje. 20 gaatjes voor 20 melktanden. De zacht blijvende was die onder de gaatjes in het tandenbeestje verwerkt zit, zorgt er voor dat de tanden netjes op hun plek blijven. Je kind verliest dan wel zijn tanden, maar zijn of haar tandenbeestje krijgt daar juist een eigen gebit voor terug! Je moet er wel op letten dat je tandjes goed in het was zitten zodat hij niet los komt te zitten. Om verlies te voorkomen bewaren wij dan ook het tandenbeestje in het mooie zakje dat je erbij geleverd krijgt. Want de beestjes zijn zeer aanlokkelijk voor je kinderen om mee te spelen en je wilt natuurlijk niet dat de tandjes verloren raken.

De tandenbeestjes zijn er in allerlei verschillende dieren. Zo zijn er bijvoorbeeld een paard, schaap, tijger en draak. Het is nog lastig kiezen, maar zeker de moeite waard. Wij zijn in ieder geval helemaal blij met ons tandenbeestje! De kinderen zijn erg trots op hun melktandjes middels deze manier van tentoonstellen. Het is elke keer feest wanneer er een tandje gewisseld wordt.

 

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Vrolijk pakket van Het Vrolijke Nest!

Een tijd geleden werd er wel een héél leuk pakket bezorgd. Er in zaten een …