Het leven van een ridder

Reis terug in de tijd en word een middeleeuwse ridder! Lees over de verzorging van je trouwe strijdros, doe mee aan het steekspel in toernooien en galoppeer samen met andere dappere ridders op de vijand af. Maak driedimensionale modellen van een ridder in volle wapenrusting, zijn edele paard en een helm die je kunt dragen. Met dit prachtige boek ben je klaar voor spannende avonturen.

Recensie
Met dit boek waan je je echt in de middeleeuwen! De luxe uitstraling, de prachtige illustraties, de driedimensionale modellen en hoeveelheid informatie over ridders maken dit boek meer dan compleet. Het boek gaat over het leven in het kasteel, de paarden, het wapenschild, ridderlijkheid en nog veel meer. Alle informatie is op een duidelijke manier beschreven.

Erg mooi gemaakt zijn ook de diverse flapjes die op unieke wijze gemaakt zijn. Zo is er een flapje van ” Een kasteel belegeren”, deze is zo gemaakt dat het net lijkt of dit echt een handboek is. Of een flapje van  “Regels van het steekspel”, wat net lijkt op een perkamentrol. Erg mooi gemaakt dus. Daarnaast bevat het boek diverse stevige opbergvakjes (met sluiting), waarin een kartonnen aankleedridder, aankleedpaard en een “echte” pothelm zit om zelf te maken.

Hoewel dit boek geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar, heeft mijn zoon van 4 jaar de grootste pret met de kartonnen aankleedridder en aankleedpaard. De “echte” pothelm is hier in huis helemaal geliefd! Zowel mijn zoontje als dochter van 2 jaar vinden het geweldig om een echte ridder te zijn. Dus rennen ze hier om de beurt met de pothelm op hun hoofd, door de kamer heen. Compleet met een zwaard en een bezem als paard, zijn ze echte ridders!

Het leven van een ridder krijgt van mij een dikke 10+, omdat hele boek geweldig mooi is weergegeven en prachtige extra’s heeft, die ook nog eens zeer stevig zijn gemaakt!

Het leven van een ridder – P. Chrisp
Informatief, hardcover, 24 pagina’s, De vier windstreken
Bestel dit boek hier op Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …

Share
Share