prentenboek met flappen

Wat ritselt daar toch?

 

Wie zouden er allemaal snoepen van die lekkere rode frambozen? De jonge beren zijn er dol op en zij snuffelen langs de bosrand op zoek naar deze lekkere vruchten. Als je de flapjes opendoet, zie je wie er nog meer van frambozen houden! Zo gaat het ook bij het eekhoorntje dat vergeten is waar het zijn notenvoorraad verstopt heeft. Weten de kabouters die in de boom wonen er iets van? Doe de luikjes eens open!

Ontdek wat er ritselt in het bos door achter elk luikje te kijken! Op elke plaat van dit kleurrijke prentenboek Wat ritselt daar toch? kunnen kinderen, door de flapjes open te doen, ontdekken wie er allemaal in het bos leven.

Recensie

Een overweldigend boek. Vooral de tekeningen van dieren, elfen en kabouters, maar ook die van bloemen en planten en vruchten die in het bos groeien, zijn in een fantasievolle stijl weergegeven. En  toch ook weer levensecht! Het lijkt wel of het allemaal kleine schilderijtjes (aquarellen) zijn. Het geheel komt sprookjesachtig over. Naast de veelal moderne tekeningen in prentenboeken is dit prentenboek juist leuk, omdat je kind weer eens met een andere stijl en een andere manier van tekenen en verven te maken krijgt.

Behalve dat Wat ritselt daar toch? een leuk boek is om te lezen, is het boek ook leerzaam. Op elke twee bladzijden lees je een paar zinnen. Daar zit dan een vraag in geformuleerd en vervolgens gaat je kind het antwoord zoeken door het flapje te openen. Op die manier leert je kind heel wat over dieren en bijvoorbeeld wat ze eten of waar ze hun eten verstopt hebben. Flapjes openen en dicht doen is voor kinderen altijd leuk.

De verrassing van wat zit er achter de flapjes, is goed gelukt. Natuurlijk is het de bedoeling om erachter te komen wat het antwoord is en waar het antwoord op de vraag te vinden is. Mijn kind kon er geen genoeg van krijgen en had het later nog over de frambozen die niet alleen door de beer opgegeten werden. Wat ritselt daar toch? is een interessant, sprookjesachtig, maar vooral leerzaam boek!

Wat ritselt daar toch? – Daniela Drescher
Prentenboek met flapjes, hardcover, 16 pagina’s, Christofoor

Lees ook:
Kabouter Thijm
Mijn eerste moestuin
Lentekriebels

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …

Share
Share