Lieve liedjes & verhaaltjes voor peuters en kleuters

Over Bas met zijn nieuwe goocheldoos. Over Boris en Roosje die als verrassing bloemen voor mama gaan plukken en dan per ongeluk in de sloot vallen. En over de tweeling Sas en Suusje die voor de allereerste keer naar groep 1 gaan. En verhaaltjes over het hondje van Merel, kamperen op zolder, en over niet tegen je verlies kunnen. Dit en nog veel meer in dit heerlijke voorleesboek. Op de gratis cd achterin in het boek staan tien vrolijke en vertederende liedjes waar elk kind met veel plezier naar zal luisteren!

Recensie
Wat mij betreft stellen Marianne Busser en Ron Schröder zelden teleur. Een van hun nieuwste boeken is Lieve liedjes & verhaaltjes voor peuters en kleuters. Mijn jongste dochter stond te springen van enthousiasme toen ze het boek uit de doos zag komen!

In Lieve liedjes & verhaaltjes voor peuters en kleuters staan 10 verhaaltjes op rijm en 10 liedjes. De verhaaltjes en liedjes vormen steeds duo’s over eenzelfde thema. Bang zijn bijvoorbeeld, of toveren en goochelen of eten of spelletjes doen. De hoofdpersonen van de verhaaltjes komen in meerdere verhaaltjes voor, Merel, Bas en Roosje bijvoorbeeld, of de vier kleine jongetjes.

Mijn zesjarige kan inmiddels zelf goed lezen en toen het haar te lang duurde voor ik alles voorgelezen had, heeft ze maar het heft in eigen handen genomen en is zelf gaan lezen. Met andere woorden: het is een boek om steeds maar weer voor te lezen én om zelf te gaan lezen.

Leuke extra is de cd bij het boek, de 10 liedjes zijn op muziek gezet en op de cd ingezongen door kinderen. Kortom: een erg leuk boek over herkenbare thema’s, mooi vormgegeven, leuke illustraties van Dagmar Stam en voorzien van een cd. Een echte aanrader.

Lieve liedjes & verhaaltjes voor peuters en kleuters – Marianne Busser & Ron Schröder
voorleesboek, gebonden, 48 pagina´s, House of Books B.V.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share