Noviral Prevent Spray

Noviral Prevent Spray is een neusspray met een drie natuurlijke ingrediënten: pepermunt, wilde knoflook en cellulosepoeder. De cellulosepoeder zorgt ervoor dat bij inhalatie een gellaagje op je neusslijmvlies wordt gelegd waardoor de ziektekiemen minder snel je lichaam kunnen binnendringen. Hierdoor verklein je de kans op ziekte. De fabrikant zegt dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je de Noviral Prevent Spray gebruikt je 65% minder kans hebt op infecties. Wanneer de besmetting al plaats heeft gevonden je ziektedagen worden verkort 48%. Bij schoolgaande kinderen werd 80% niet ziek en in geval van besmetting werd de duur met 2,5 dagen verkort.

Ik ben eerlijk gezegd nogal huiverig voor onbekende medicijnen, maar deze bevat natuurlijke bestanddelen en dat stelt me enigszins gerust. Voor gebruik lees ik de bijsluiter. Dit doe ik altijd, maar bij onbekende producten check ik de bijsluiter extra. Ik lees dat het een neusspray voorkomt dat bacteriën en virussen mijn lichaam binnen dringen omdat er een laagje door de cellulosepoeder in mijn neusslijmvlies wordt gelegd. De spray moet dus preventief werken. Deze spray is te gebruiken voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

Bij een spray denk ik aan een verstuiver waar een vochtige substantie uitkomt als je op de verstuiver drukt. Ik maak hem open en zie alleen geen verstuiver. Als ik er een keer in knijp komt er wit poeder uit. Ik besluit om hem gelijk te testen. Ik kan helaas niet anders omschrijven dat ik het een nare ervaring vind; poeder in mijn neus! Ik blijf een kriebelend gevoel houden in mijn neus en heb het gevoel dat er iets in mijn neus blijft hangen. Mijn neusslijmvlies voelt bij elke inademing door mijn neus erg droog aan. Na enkele minuten krijg ik een bloedneus. Mijn test stopt hier…

Voor de volledigheid: bij het gebruik ruik ik geen knoflook, maar wel een pepermunt geurtje. Ongetwijfeld legt de cellulosepoeder een laagje op je neusslijmvlies waardoor de kans op ziekten zal verminderen / verkorten. Bij mij heeft deze poeder alleen een vervelende uitwerking. Ik kies er dan wel voor om iets langer ziek te zijn.

NB. Eén van de andere TrotseMoeders.nl recensenten is dit product nu ook aan het proberen en recenseren. Lees deze recensie hier>>

Share

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Bach Rescue Cream

Bach Rescue Cream is de eerste hulp voor de huid. De crème bevat een combinatie van …

Share
Share