Sammie en de wollen wonderenwedstrijd

sammie 1

Sammie is anders dan de meeste katten. Hij jaagt niet achter muizen aan en maakt geen ruzie met honden. Nee, Sammie is creatief en hij houdt van breien. Voor zijn vrienden maakt hij mooie nekwarmers, toffe truien en warme trappelpakken. Hij doet mee aan de wollen wonderenwedstrijd, maar dan raakt hij door zijn wol heen. Zal het Sammie lukken toch iets moois te breien en de wedstrijd te winnen?

Recensie
Het kaft van dit prentenboek ziet er vrolijk en kleurrijk uit! Er staan een aantal dieren op die prachtige ‘breisels’ dragen en de maker van al dit moois, kat Sammie, staat in het midden.

In het begin van het verhaal lees je wat Sammie zoal voor zijn vrienden breit. De woorden die daarbij worden gebreid vind ik niet altijd even begrijpelijk voor kleine kinderen, maar de getekende illustraties die in dit prentenboek staan zullen peuters en kleuters meer duidelijkheid geven.

Sammie leest op een dag dat er wollen wonderen wedstrijd word georganiseerd, hier wil hij graag aan mee doen. Fanatiek begint Sammie met breien, zijn vrienden zijn erg nieuwsgierig wat hij aan het maken is. Maar dan is de wol op … Sammie kan het niet laten en rafelt alles wat hij voor zijn vrienden heeft gemaakt weer uit. Daar zijn die vrienden niet zo blij mee. Op de dag van de wedstrijd zijn alle dieren aanwezig om te zien wat voor kunstwerk Sammie heeft gemaakt, maar Sammie is nergens te vinden. Totdat …

sammie-breien-recensie-copyright-trotse-moeders

Laat ik nou niet alles verklappen, Sammie en de wollen wonderenwedstrijd is echt de moeite waard om aan kinderen voor te lezen en dan lees je vanzelf wat voor creatie hij heeft gemaakt en of het weer goed komt met zijn vrienden.

De Schotse schrijfster Emily MacKenzie heeft na haar doorbraak met: Gezocht: Koen konijn, boekenboef, wederom een mooi prentenboek gemaakt met vrolijke illustraties. Deze illustraties bevatten overigens voor volwassenen ook erg grappige details.

Sammie en de wollen wonderenwedstrijd – Emily MacKenzie
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier>>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …