Dinosaurussen Alive!

Ga 65 miljoen jaar terug in de tijd en betreed een wereld die je niet zult herkennen – de wereld van dinosaurussen. De meest angstaanjagende dieren die ooit op aarde hebben rondgelopen komen tot leven en maken dit boek onveilig! Dit boek + een webcam + een computer = interactief genieten! Houdt dit boek voor je webcam en waanzinnige 3D-dinosaurussen springen letterlijk van je scherm! Gebruik daarna je toetsenbord om deze adembenemende dieren te laten eten, brullen, aanvallen en nog veel meer!

Recensie
Dinosaurussen Alive! is eigenlijk een complete atlas over de dinosaurus. Alle soorten dinosaurussen worden behandeld. Indrukwekkende illustraties zorgen ervoor dat alleen het het boek bekijken al meer dan de moeite waard is. Wie meer wil weten over de dinosaurussen, kan naar hartelust alle informatie vinden in dit boek. Van Giganotosaurus tot de vliegende Quetzalcoalus.

Naast een informatief verhaal van elke dinosaurus, staat er bij elke dinosaurus ook een handig kolommetje met informatie. Zo kun je in één oogopslag al veel te weten te komen over de de dinosaurussen. Maar dit is nog niet alles. Het spectaculairste gedeelte van dit boek zijn de 3D bladzijden. Met behulp van een webcam en je computer komen sommige bladzijdes tot leven! Hoe het werkt? Op bepaalde bladzijden staat een teken, dat je de webcam kunt gebruiken. Je houdt het boek voor de webcam en de dinosaurussen komen tot leven op je beeldscherm! Met de spatie-toets en pijltjes-toetsen kun je bijvoorbeeld kooien openen, waar dinosaurussen in zitten. Maar dat is nog niet alles, je kunt de dinosaurussen laten lopen, laten vechten met elkaar, vis laten eten en nog veel meer.

Vooral de vliegende dinosaurus (of eigenlijk moet ik zeggen Quetzalcoatlus), vind mijn zoontje (4jaar) erg leuk. Met behulp van de pijltjes-toetsen kun je deze dinosaurus laten vliegen, weer laten landen en vis uit het water laten pakken. Ook erg leuk om te doen is dan te proberen om de vliegende dinosaurus te pakken met je hand. Op het beeld lijkt het namelijk net of hij door de kamer vliegt, en je hem dus kunt pakken. Tot verbazing van mijn zoon is het nog steeds niet gelukt om deze dinosaurus te pakken…

Dan de vraag of de software goed werkt…Ik denk dat de software wel goed is, maar ik krijg niet altijd meteen een 3D beeld op mijn computerscherm. Soms moet ik best een tijdje het boek heen en weer bewegen voordat de dinosaurussen tot leven komen op mijn scherm. Kan zijn dat het wel aan de sofware ligt, maar ik denk eerder dat ik het boek dan niet goed voor de webcam houdt. Verder valt bij mij het 3D beeld vaak weer weg, als ik het boek even iets verkeerd beweeg. Dan moet je dus eerst weer het boek goed leggen om het 3D beeld terug te krijgen. Kortom, ik ben er niet zo handig mee. Kinderen schijnen dit veel sneller op te pakken. Mijn zoon heeft van mij gezien hoe het werkt en hij laat de dinosaurussen nu al helemaal zelf tot leven komen op het beeldscherm.

Voor de informatie over de dinosaurussen is hij nog iets te jong, maar het 3D gedeelte vindt hij echt geweldig! Ik vermoed dat hij over een tijdje een echte dinosaurus kenner is, en dit boek er vaak bij zal pakken om meer te leren over de dinosaurussen.

Dinosaurussen Alive – R. Mash
Informatief / interactief, hardcover, 46 pagina’s, Kosmos

Lees meer:
Ballade van de dood

Het superdikke knutselboek
Sterren en planeten

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Yellies: verschillende elektronische spinnen die reageren op geluid

Hoezo zijn spinnen eng? Deze Yellies, elektronische spinnetjes, zijn juist superschattig! En ze reageren op …

Share
Share