De man die met poppen speelde

De man die met poppen speelde. Wanneer een thriller zo’n titel heeft, geeft me dat meteen al de kriebels…..

Inhoud
Linn Stahl, een whizzkidd en cryptologie-expert, wordt door de politie om hulp gevraagd bij het oplossen van een macabare moord. Een jonge vrouw is dood gevonden in een appartement en de moordenaar heeft haar zo opgemaakt dat ze net een porseleinen pop lijkt. Als het onderzoek connecties begint te vertonen met de extreem-linkse beweging waar Linn ooit lid van was, lijkt haar eigen veiligheid in het geding te komen. Tegelijkertijd worden er meer dode vrouwen gevonden en als Linn en rechercheurs Stenlander en Svensson op het punt staan de moordenaar te ontmaskeren verdwijnt ze zelf spoorloos…

Mening
Op de cover van De man die met poppen speelde staat vanuit een andere recensie: “geloofwaardiger dan Lisbeth Salander“. Het is jammer dat dat er staat, want dat maakte dat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren. De Millenium Trilogie van Stieg Larsson vond ik namelijk indrukwekkend goed….

De man die met poppen speelde heeft zeker overeenkomsten met de boeken van Stieg Larsson, maar zowel qua verhaal als qua diepgang is het niet te vergelijken.

Wanneer ik niet vergelijk, is het een prima boek om te lezen. Een “enge” moord, boeiende personages, bijzondere omgevingen en een onderliggend verhaal wat er kunstig in verweven is en ruimte geeft om ook in een tweede en derde boek als rode draad te fungeren.

Het is dus geen slecht boek! Maar maak niet de fout er met te veel verwachtingen aan te beginnen, dan zul je er zeker van genieten.

De man die met poppen speelde is onder andere verkrijgbaar als paperback. Het is telt 384 pagina’s, is geschreven door Magnus Jonsson en uitgegeven door The House of Books.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share