Van wie zijn die poten?

Welk dier heeft KNALBLAUWE poten?
En wie is er LINKSHANDIG of RECHTSHANDIG?
Heb je wel eens KLAUWEN van een luipaard gezien?
Waarom kan een ijsbeer zo goed zwemmen?
En wie heeft er VIER DUIMEN?

Recensie
Nog nooit eerder heb ik zo’n mooie flapjesboek gezien! Flapjes doen het altijd al goed bij kinderen, maar in Van wie zijn die poten? staan de mooiste foto’s van (wilde) dieren. Op de voorkant van het flapje staan afbeeldingen van dierenpoten. En als je het flapje opent, zie je het dier in zijn geheel. Dit is dan ook weer een geweldig mooie foto. Op de achterkant van elk flapje staat informatie over het betreffende dier.

De teksten zijn kort en duidelijk geschreven, zodat zelfs jonge kinderen echt wat kunnen leren van dit boek.

Mijn zoon van 4 jaar, vind Van wie zijn die poten? erg interessant en de foto’s vind hij heerlijk om te bekijken. Van wie zijn die poten? is een prachtig boek over dieren. De combinatie van flapjes én prachtige natuurfoto’s zijn in één woord perfect! Daarbij komt dat het ook nog eens een heel leerzaam boek is. Van wie zijn die poten? zal veel kinderen enorm aanspreken.

Om bepaalde woorden extra kracht bij te zetten, zijn sommige woorden groot geschreven. Bijvoorbeeld; “Een pootje telt VIJF VINGERS met stevige KLAUWEN”. Door de nadruk hierop te leggen, blijft de informatie hangen bij kinderen. Wat ook erg belangrijk is om te weten; de flapjes zijn gemaakt van stevig papier, waardoor ze niet snel kapot gaan. Dit boek zal wat mij betreft zo een nominatie krijgen voor beste boek, een absolute aanrader dus!

Van wie zijn die poten? – Stéphane Frattini
Informatief flapjesboek, hardcover, 19 pagina’s, Gottmer

Lees meer:
Mijn grote dierenboek

Daar buiten loopt een schaap
Met opa en oma aan zee

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Waar is Dribbel?

Op TrotseVaders.nl schrijft Trotse Vader Eric stukjes over Nostalgie. Daarin gaat het over zijn herinneringen …