Heavy shit!

Kinderen krijgen is het mooiste wat er is. Tegelijkertijd is het een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, maar daar hoor je niemand over.

Slapeloze nachten; nog maar één keer per halfjaar seks; de confronterende spiegel die je kind je kan voorhouden; de strijd om het aantal te eten doperwten; het doe-ik-het-wel-goed-gevoel… én al die emoties die erbij komen kijken: als jonge ouder valt het soms niet mee!

Brigiet Bluiminck en Manon Abbel, allebei ervaringsdeskundige, schrijven op een humoristische en eerlijke manier over wat je als verse ouder meemaakt in je nieuwe leven en wat dat met jou als ouder doet.

Heavy Shit! is een lachspiegel, een informatiebron, een hart onder de riem én een feest van herkenning.

Recensie
Het zoveelste boek over zwangerschap en opvoeding, dacht ik toen ik dit in mijn handen kreeg. Maar dit boek is anders dan de meeste andere boeken. De informatie die je in andere boeken tegenkomt, staan ook in dit boek, maar toch is het anders.

Naast puur de informatie die je wilt weten, krijg je ook de ervaring van andere ouders erbij voorgeschoteld. De dingen waarover heen wordt gepraat of zelfs helemaal niet worden genoemd, staan wel in dit boek. Eerlijk toegegeven, dat is wel zo verhelderend en eerlijk!

Als moeder zat ik regelmatig gniffelend dit boek te lezen. Het is zo enorm herkenbaar. De lijst met voedingsmiddelen die je als zwangere niet mag hebben is enorm lang. Maar reken maar dat ik die dingen absoluut uit de weg ging. Dus struinde ik in de supermarkt en bekeek elk etiket met argusogen. Nu kan ik er wel om lachen, toen vond ik het alleen maar ontzettend vermoeiend dat ik overal op moest letten.

Een boek dat ontwapenend is en je zeker leert te relativeren! De informatie die ik hier lees, heb ik tijdens mijn zwangerschap echt wel in andere boeken gevonden. Maar toch had ik graag – in meerdere opzichten – dit boek willen lezen.

De eerlijkheid speelt daar een grote rol bij, maar ook is het bijzonder vlot geschreven en dat leest een stuk prettiger dan al die feitjes-op-een-rij-boeken!

Heavy Shit – Manon Abbel & Brigiet Bluiminck
Zwangerschapsboek, Paperback, 253 pagina’s, Stijthoff
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Duik in je weeën
Meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling
Oei, ik groei – feiten en fabels

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Baby in mama’s buik

Baby in mama’s buik is een boek dat je samen met je kind kan lezen …

Share
Share