Word jij ook een echt Ranger in de Julianatoren? [verslag]

Maandag 30 april was er een speciale dag in de Julianatoren. Het was de dag van de VIP première van Cas de Ranger. Vanaf de meivakantie is hij een nieuw karakter in de het kinderpretpark. Cas is een avontuurlijke onderzoeker en neemt kinderen (en hun ouders) mee op ontdekkingsreis door de natuur en vertelt hen alles over dieren, planten en bomen. Hij heeft zijn eigen show in het park en zal daar iedereen klaarstomen voor de Experience. Daarnaast is Cas te zien op het YouTube kanaal van de Julianatoren. Daar geeft hij antwoord  op vragen over de natuur.

Entree

We waren al vroeg in het park aanwezig en kregen een leuk onthaal bij de entree van het park. De kinderen kregen een vlaggetje, een goodiebag en een armbandje om gebruikt te maken van de horecagelegenheden. Dat laatste kregen wij volwassenen ook. Het was meteen duidelijk dat ze veel tijd en moeite hebben geïnvesteerd in de première van Cas de Ranger.


In het park werden we al snel onthaald door meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. Meneer Kaasgaaf vertelde dat hij zou gaan voorlezen voor het park geopend werd. De kinderen zagen dit wel zitten en in een speciale bibliotheek werden ze op bijzondere wijze voorgelezen door meneer Kaasgaaf.

Na het voorlezen gingen we richting podium en werd al dansend het park officieel geopend door Juul en Julia.


Première Cas de Ranger

We dronken even snel iets en vertrokken toen richting de Showheuvel voor de première. Het was erg druk, maar gelukkig vond ik een goede plek om te filmen en te fotograferen. De kinderen hadden vooraan de beste plekken.
Meneer Kaasgaaf riep, met de kinderen, Cas naar het podium en met een vrolijke, showrijke, lachwekkende entree liep hij naar het podium. Na een kort praatje met meneer Kaasgaaf was er de officiële bekendmaking van Cas de Ranger LIVE. Hij kreeg van het publiek een daverend applaus.

Tijdens de liveshow gaf Cas alle kinderen een basisles om een goede Ranger te worden. Hij vroeg aan de kinderen wie er allemaal een stoere papa heeft en Samuël stak heel enthousiast zijn hand omhoog. Toen Cas iemand zocht voor op het podium vroeg hij wie er een sterke papa heeft. Dit keer was het Elize die haar hand op stak. Gelukkig voor hem werd hij niet uitgekozen, maar werden er twee andere mannen geselecteerd, waaronder Ruben van Koetlife, een vlogger die Cas zelf volgt. De twee mannen moesten zo lang mogelijk aan een touw hangen.

Wat ik met name zo geweldig aan aan de show was de interactie tussen Cas en de kinderen. Ook de manier van inspelen op de situatie is mooi, Cas is zeer ad rem en heeft snel een woordje klaar.

Zijn manier doen en hoe zijn grapjes overkomen doen me echt denken aan de jonge André van Duin. Ik vind hem echt grappig!

Cas deed in zijn liveshow twee spellen en bij beiden werden er twee meisjes op het podium geroepen. Bij het eerste spel moesten de meiden voelen wat er in een boomstam was verstopt. Het publiek kon met hun meekijken, maar zij zagen zelf niets. Tijdens het tweede spel moesten twee andere meisjes drie “eieren” verplaatsen over het podium. Dat was een leuke, maar vooral spannende race.


Na de twee spellen werden alle aanwezige kinderen naar het podium geroepen voor een leuk dansje. Cas zei: ‘We gaan op avontuur.’ De kinderen deden precies na wat hij voordeed. De gehele dans had te maken met de natuur en dieren. Er was veel enthousiasme van zowel Cas als het publiek.

Ja, ik vond het geweldig en als ik sterren mocht uitdelen waren het er absoluut, zonder enige twijfel vijf uit vijf.

Wil je zien hoe de show was? Ik kwam een leuk filmpje tegen van DeSpeelzusjes. Die hebben (vrijwel) het hele optreden in hun filmpje staan.

Na het officiële gedeelte werd de Experience geopend en kregen de kinderen een landkaart voor een speurtocht door het bos. De Experience is een spannend bospad waar je veel kunt ontdekken over dieren en planten op de Veluwe, zo kom je onder andere een groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen. Net als bij de entree geldt hier ook: er is veel zorg besteed aan het maken van dit bospad.

Er staan prachtige houtsculpturen langs het pad en de informatie op de borden zijn lang genoeg om iets uit te leggen, maar kort genoeg om de aandacht er volledig bij te houden en de informatie op te slaan.

Er is een kleine speurtocht uitgezet langs dit pad en na het voltooien van de Experience kunnen de kinderen hun mailadres doorgeven en krijgen ze later die dag via de mail een persoonlijk videobericht van Cas en een diploma. Dan zijn ze officieel een échte ranger.

Na het invullen van gegevens stond Cas er nog steeds. De kinderen wilden met hem op de foto en ook dat moment werd speciaal gemaakt door een show waardig onthaal. De kinderen vonden het prachtig. Ik ben er van overtuigd dat ze met het binnenhalen van karakter Cas een goede keuze hebben gemaakt.

Het park

Toen was eindelijk het park aan de beurt. De kinderen konden niet wachten om overal en nergens in te gaan, maar het was toen ook al bijna lunchtijd. Het restaurant ben ik iets minder over te spreken, de rij was niet logisch en het was heel erg druk. Een zitplaats vinden viel dusdanig tegen dat sommige mensen staand moesten eten. Maar goed, het feit dat onze broodjes heerlijk waren maakte veel goed.

Het was een regenachtige dag maar dat kon de kinderen weinig schelen. Ook mijn eigen dag kon het niet verpesten. Het was vergeleken met een warme zomerdag heerlijk rustig in het park en als je goed kijkt is er genoeg te doen zonder dat je echt nat hoeft te worden.


Het theater

We hebben niet alleen in attracties gezeten, maar zijn ook het theater ingegaan. Ik ben dol op het theater en gelukkig vinden mijn kinderen dat ook erg leuk, dus die zaten lekker vooraan.  Het was heel rustig, om maar niet te zeggen dat het theater vrijwel leeg was, maar voor het enthousiasme maakte dat helemaal niets uit.

Juul en Julia – De kroon van de Baron.  
Meneer Kaasgaaf moet op het kasteel van de Baron passen. In dat kasteel ligt ook zijn kroon en meneer Kaasgaaf heeft ook daar de verantwoordelijkheid over. De twee boeven Bennie Bang en Bennie Dom weten hem echter te stelen. Als Meneer Kaasgaaf, Juul en Julia hem niet snel vinden worden de beide Bennies de baas van de Julianatoren.
In deze voorstelling zijn Juul en Julia verkleed als prins en prinses en staat het opnieuw bol van de vrolijke muziek. Dit geeft een geweldige interactie met de kinderen. Zij moeten de drie in het kasteel helpen zoeken en uiteraard wordt de kroon op tijd gevonden en mogen ze van de baron op het prinsen en prinsessenbal komen.


Tot slot

Zaterdag 14 april was de eerste aflevering van Cas de Ranger TV. Elke zaterdag komt er om 16.00 uur een filmpje van hem online en inmiddels zijn er al drie gemaakt. Voorafgaand aan het bezoek aan de Julianatoren hebben we deze drie filmpjes van Cas meerdere keren bekeken. Mijn zesjarige zoon heeft zelfs al een vraag gesteld. Wil je die filmpjes ook zien? En wil je Cas gaan volgen? Ga dan naar het kanaal van de Julianatoren op YouTube. Wil je meer weten over dit evenement in Kinderpretpark Julianatoren en Cas de Ranger zelf ontmoeten? Neem dan een kijkje op hun website.

Als laatste wil ik heel graag Kinderpretpark Julianatoren bedanken voor deze compleet verzorgde VIP dag met entreekaarten, eten en drinken en een parkeermunt. Het was een heerlijke dag en een geweldige Experience. Wij zullen Cas de Ranger blijven volgen op YouTube en wellicht zien we het antwoord op de vraag van mijn zesjarige zoon nog eens voorbij komen.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share