Even voorstellen: Trotse pleeg- & stief Moeder Bien

Onlangs kreeg ik een mail van een enthousiaste Trotse Moeder die graag over haar leven wil vertellen aan de lezers van TrotseMoeders.nl. Een mooie aanvulling voor het team van Trotse Moeders. Ze is zowel pleegmoeder als stiefmoeder en heeft daardoor veel te vertellen waar niet alleen andere pleegmoeders en stiefmoeders zich in kunnen herkennen, maar alle moeders voor wie de titel “Trotse Moeder” geldt!

Ze stelt zichzelf voor:

Hoi, ik ben Bien, 40 jaar en ik ben getrouwd met manlief. Sinds 9 jaar ben ik stiefmoeder van een dame van 16 en sinds 2 jaar woont onze pleegdochter van 8 bij ons. ​

Wij leven een heerlijk maar hectisch gezinsleven. Stiefdochter is gediagnosticeerd met autisme en pleegdochter heeft zo ook haar goed gevulde rugzakje. ​

We leren, we lachen, we praten, we ontdekken en we genieten. Met ups en downs proberen wij de meiden zo veilig en gelukkig mogelijk te laten opgroeien. Naast moeilijkheden en twijfels die voortkomen vanuit pleegzorg of autisme zijn het ook 2 doodnormale meiden waar we erg mee kunnen lachen en zo hun puber en schoolkind streken hebben. “Never a dull moment” en ik denk enerzijds heel herkenbaar voor de “gemiddelde” ouder maar anderzijds ook zeker herkenbaar en een lust om ervaringen te lezen voor een pleegouder of stiefouder. ​


Het lijkt me fantastisch om mijn ervaringen en bezigheden te delen. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik ook op zoek ben naar verhalen van anderen. Om iets te leren, mezelf gerust te stellen of lekker te lachen van herkenning.​

Binnenkort kunnen jullie de eerste blogs van Trotse Moeder Bien tegemoet zien. Voor alle persoonlijke blogs, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kleine grote liefde

Een gezin dat uit elkaar valt en een klein jongetje dat ze weer bij elkaar …