Een brief aan de lente

Lieve lente,

Waar ben je nu? We verlangen allemaal zo naar je. De bladeren weer aan de bomen, de bloesem geurend door de frisse lente wind.

Ik ben de snotneuzen zat. Vanaf november hebben we al een snotterig huishouden; ben ik er vanaf, komt onze dochter of zoon na een dag kinderdagverblijf weer met een loopneus thuis. Een lekkere kus en hopsaké, 2 dagen later moet ik zelf weer geloven aan de zakdoeken, purol onder m’n schrale neus en de vitamine bruistabletten. Nu is het voor jezelf nog te overzien, even wat rustiger aan doen en na een paar dagen gaat het weer de betere kant op, maar de kinderen is een ander verhaal.

Onze dochter heeft een nogal gevoelig neus. Bij zeer warm weer en extreme verkoudheid ligt de bloedneus op de loer. Nu is een bloedneus niet zo erg, alleen presteert de neus van onze dochter alleen bloed te produceren midden in de nacht, het liefst tussen 2.00 – 3.00 uur. En als hij het kwaad heeft dan tussen 4.00 – 5.00 uur nog een keer. Dit veroorzaakt paniek bij onze dochter, want de knuffels en het bed zitten er onder, en wij zijn klaarwakker.

Mijn man ontfermt zich over de bloedende dochter en ik verschoon het bed. En dit is dan alleen wanneer mijn man mij wakker maakt, want ik slaap overal doorheen. Half-doof-zijn levert mij een voordeel op; iets waar ik overdag last van heb, geeft mij ’s nachts de rust! Na een kwartier in volle actie liggen we dan weer in bed wakker te zijn. Moe, maar de opgebouwde adrenaline van afgelopen kwartier doet de slaap niet meteen terug keren.

Onze zoon hoest en proest en vind het vooral rot als de loopneus begint te kietelen onder zijn neus, dus wil hij deze zo snel mogelijk weg hebben. Zijn manier is gewoon even wrijven met z´n hand, zodat heel zijn gezicht eronder zit. Gelukkig is zijn hoofd bedeeld met weinig haar zodat hij goed schoon te maken is. Dit scheelt weer een werkje.

Dus lieve lente kom maar, ik ben er klaar voor. Afgelopen week hebben we je al even mogen proeven, heerlijk in de tuin en op het pleintje achter ons huis. Lekker in het zonnetje, met stoepkrijt een rolschaatsbaan gemaakt. Mijn dochter op haar ficer price rolschaatsen en ik op mijn rollerskates (na jaren weer verwijderd van een enorme stof laag). Wat een genot zo in de zon lekker spelen en genieten van een keer geen sneeuw. Totdat de zon weer verdween, toen keerde de kou terug en moest ik flink hard rolschaatsen wilde ik het weer warm krijgen.

Volgens de KNMI moeten we nog even geduld hebben op zaterdag 20 maart begint de astronomische lente. Joepie! Heerlijk die zon, de neuzen worden weer geprikkeld door lente geuren en laat het nu niet al te warm worden, want dan zitten wij weer met de bloedneus veroorzaakt door de warmte…

Lees ook:
Uitbreiding vaderschapsverlof
Schaapje Daan
Zomerbaby’s worden sterker en langer

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …

Share
Share