Holle Bolle Boom

Op de vraag of wij de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn willen testen, hoefden we niet lang na te denken. Natuurlijk willen we dat! Om te beginnen met wat voorpret, bezochten we de site van de Holle Bolle Boom. Hier kwam ik erachter dat bezoekers kunnen kiezen uit 3 belevenissen: Binnen, Buiten en Plons. Oftewel een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin en een zwembad c.q. zwemspeelterrein. Je betaald per belevenis. Mocht je bij de kassa voor één onderdeel betaalt hebben, en later toch nog een andere belevenis willen doen, dan kan dat te allen tijde. Je betaalt dan gewoon nog een tweede of derde belevenis erbij. De kinderen hebben hun oog direct laten vallen op het zwembad, met diverse waterattracties en glijbanen. Ze kunnen dan ook amper wachten om erheen te gaan…

Wij gaan alle drie de belevenissen uitproberen. Om de verschillende belevenissen binnen te komen, moet je door een toegangspoortje. De belevenissen zijn dus van elkaar gescheiden wat het natuurlijk overzichtelijk houdt voor de bezoekers, maar ook voor het personeel. Bij aankomst blijkt dat mijn man en ik een vingerscan krijgen. Dat is onze toegangskaart je voor Binnen, Buiten en Plons. Wil je naar één van deze belevenissen, dan moet je je vinger op een scan leggen bij het desbetreffende toegangspoortje. De computer controleert dan of je naar binnen mag. De kinderen krijgen géén vingerscan, zij moeten tegelijkertijd met ons door het poortje. Goed om te weten is dat de vingerscans automatisch na het sluiten van het park gewist worden.

Plons
Als eerste gaan we naar het zwembad. De vingerscan blijkt te werken en we kunnen naar binnen. De keus om op een doordeweekse dag te gaan, blijkt een goede keus te zijn. Het is heerlijk rustig. De kinderen gaan als eerste op een trampoline. Om deze trampoline staan 4 waterkanonnen, die op beweging reageren. Bij de eerste straal water dat uit de waterkanon komt, kijken mijn zoon en dochter verbaasd op. Zodra ze door hebben hoe deze waterkanonnen werken, hebben ze de grootste lol. Hierna gaan ze de familieglijbaan uitproberen en nog twee andere glijbanen. De glijbanen zijn alle drie goedgekeurd! Dan nog naar het zwembad waar leuke waterattracties staan. Hier zijn o.a. een racket, een soort kasteel en een rups. Door middel van knoppen kun je ervoor zorgen dat uit deze attracties water komt. Helaas blijkt dat niet alle knoppen werken. Voor de kinderen erg jammer. Maar aan de andere kant; ze vermaken zich zo ook meer dan voldoende. Tenslotte is er nog een diep-waterbad. Hier is het water 1.35m diep. Omdat het water hier dieper is, staat er een laag muurtje omheen. Zoals altijd bij water, moet je er zelf goed op letten dat je kleine dreumes, peuter of kleuter niet over dit muurtje gaat klimmen. Het muurtje is immers laag genoeg voor jonge kinderen om erover heen te kunnen klimmen. Het diepe bad is niet echt heel groot, maar nu het rustig is, is het voor ons groot genoeg. Na drie uurtjes zwemmen besluiten we om naar buiten te gaan. Ideaal is het dat er een paar gezin kleedhokjes zijn. Hier heb je genoeg ruimte om samen met je kind(eren) om te kleden in één hokje!

Buiten
Zodra we het toegangspoortje van de Buiten door willen gaan, blijkt dat de vingerscan niet goed werkt. Na een paar keer proberen ben ikzelf uiteindelijk door het hek, maar hangt mijn rugtas op één of andere manier nog half aan de andere kant van het draaihek…(Ja, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen…) Maar beide kinderen staan ook nog aan de andere kant. Terwijl er één kind tegelijk met mij naar binnen had moeten gaan. Dan komt er een medewerker snel naar buiten gelopen. Hij vraagt of het lukt. Nou nee, niet echt. Volgens hem hapert de vingerscan vrijwel nooit, alleen nou dan toevallig… Vriendelijk doet hij het hek voor ons open en kunnen mijn man en kinderen ook naar binnen. Buiten vermaken de kinderen zich volop met o.a. een labyrint, kabelbaan, kasteel, lig schommel en midgetgolf. Ook de reuze trampoline is een echte aanrader. Of moet ik reuzen springkussen zeggen?! We merken dat ze al best wel moe zijn van het zwemmen en na en uurtje gaan we naar Binnen.

Binnen
Dit keer geen last van een vingerscan die niet werkt, we kunnen gewoon zo door het poortje lopen. Zodra de schoenen uit zijn, vliegen de kinderen de grote boom in. Vervolgens klimmen ze naar boven, om even later met snelle vaart naar beneden te suizen van de glijbaan. Verder vermaken ze zich hier volop met de ballenbak en klimmen en klauteren. Er is ook een Freefall-glijbaan. Deze glijbaan trekt wel hun aandacht, maar éénmaal boven is het toch wel heel erg stijl naar beneden. Dus gaan ze maar weer via de gewone weg naar beneden. Maar toen we op het punt stonden om naar huis te gaan, wou mijn dochter toch nog de Freefall-glijbaan proberen. Ze vond het eng, maar wel superleuk! Zo leuk zelfs, dat ze gelijk nog een keer wou. Tja,en toen was het echt tijd om naar huis te gaan. Niet alleen mijn man en ik, maar ook de kinderen waren erg moe. Maar wat hebben we een leuke dag gehad! Dit is voor herhaling vatbaar.

Misschien leuk om te weten is dat naast Holle Bolle Boom Campingpark de Bongerd staat. Deze twee horen bij elkaar en is het dus vanzelfsprekend dat wanneer je op Campingpark de Bongerd staat, je gratis toegang hebt tot Holle Bolle Boom. In 2012 is Campingpark de Bongerd door de ANWB aangewezen als Beste Camping voor gezinnen in Europa! Klik hier voor meer informatie over Holle Bolle Boom.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.