Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik het ook nog steeds leuk om bakboeken door te kijken. En ik heb dan wel niet zoveel talent als mijn dochter, maar in dit Brits …
Read More »“De beste 100- gerechten die je gegeten moet hebben” selectie van de Favorflav-redactie
Hoeveel gerechten zouden er op de wereld zijn? Voor mijn gevoel oneindig veel, en dan is een selectie van ‘slechts’ ‘de 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben‘ een helse taak die de redactie van het culinaire site favorflav.com …
Read More »De ‘Chocoladebijbel’ van Kees Raat
Wat hebben Trotse Moeders en chocola toch met elkaar: een mysterieuze twee-eenheid. In ieder geval worden vrouwen en dus moeders over het algemeen wel blij van chocolade. En dan zullen zeker zo blij worden van dit ‘standaard’ werk van Kees …
Read More »Kookbijbels: Saladebijbel
Hoera! Weer een nieuwe kookbijbel! We hebben er inmiddels al een aantal mogen recenseren en ze onderscheiden zich echt van andere kookboeken door hun compleetheid: van basisinformatie tot aan allerlei verrassende recepten; je kunt er jarenlang plezier van hebben! Algemene …
Read More »Zomers koken met Yvon
Ik vind kookboeken altijd leuk om door te bladeren. Ik heb er echter maar een paar die ik echt vaak gebruik. De andere boeken staan in de kast en daar maak ik 1 of 2 recepten uit en verder staan …
Read More »Pastabijbel: van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite [recensie]
Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende …
Read More »Ontbijt – recepten en verhalen voor in de ochtend [recensie]
Ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid … In ‘Ontbijt’ duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt …
Read More »World of Veggies – kookboek [recensie]
Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies …
Read More »Altijd ijs
In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, …
Read More »Jam & Zuur
In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen …
Read More »En nú word ik slank
Duizenden mensen willen graag gezonder eten, meer bewegen en die overtollige kilo’s kwijtraken. Velen lukt dat niet of niet blijvend. Sommigen echter wel. Hoe kan dat? Wat doen succesvolle afvallers anders? In 6 weken succes verzekerd: Mieke onthult in haar …
Read More »Niven 80/20; recepten uit de sterrenkeuken van groentefreak Niven Kunz
Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder …
Read More »Eten als medicijn [recensie]
Dale Pinnock, voormalig chef-kok, is voedingsdeskundige en een liefhebber van lekker eten. In Eten als medicijn combineert hij zijn wetenschappelijke kennis met zijn culinaire ervaring, en toont hij zijn inspirerende visie op koken en gezondheid. Hij gebruikt producten die lekker …
Read More »Zout, Suiker, Vet
Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te veroveren, en houden ons zo afhankelijk van zout, suiker en vet. Het aantal mensen met zwaar overgewicht, diabetes en hartziektes is zo …
Read More »