Borstelbeertje en de zes witte muizen

Als Borstelbeertje op een dag aan het wandelen is, komt hij in een donker bos zes doodsbange witte muizen tegen. De arme muizen zijn hopeloos verdwaald en bang dat ze opgegeten zullen worden. Gelukkig is Borstelbeertje dapper en vooral heel slim. Maar zou hij slim genoeg zijn om de witte muisjes te beschermen tegen de gevaarlijke dieren die tevoorschijn komen als het nacht wordt…? Een spannend en grappig prentenboek van de maker van bestseller Joris en de draak.

Recensie:
Een mooi verhaal over het helpen van anderen die het nodig hebben. Terwijl Borstelbeertje eerst om het donkere bos heen wil lopen, doet hij dit toch niet omdat hij angstig gepiep hoort. Het blijken verdwaalde muisjes te zijn en hij wil ze helpen. Een moedig gebaar, maar de vraag is natuurlijk of de roofdieren in zijn trucjes zullen trappen.

Naast een mooi verhaal over vriendschap en wat over hebben voor elkaar, is het ook nog eens een leerzaam verhaal. Het leert je kind ook dat dieren kunnen blijven leven door andere dieren te eten. De prenten zijn schitterend en levensecht gemaakt. Het jachtinstinct van de dieren straalt gewoon van de tekeningen af. Dit wordt versterkt door de bescherming die Borstelbeertje aan de muizen biedt. Bladerend door het boek is alsof je een film afspeelt en het verhaal voor je ogen ziet bewegen. Het verhaal is gebaseerd op het spreek woord “wie niet sterk is, moet slim zijn.” Slim is Borstelbeertje zeker, maar is hij slim genoeg?  Borstelbeertje en de zes witte muizen is een boek dat je keer op keer met plezier voorleest en kinderen zullen steeds weer ademloos luisteren naar dit spannende, maar ook grappige verhaal.

Borstelbeertje en de zes witte muizen – Chriss Wormell
Prentenboek, Hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel hier het boek op Bol.com>>

Lees ook:
Rikki en de eekhoorn
Van wie zijn die poten?
Sofie en de pinguins

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share